Wim en Petra met de drie dochters Yinte, Ante en Stiene.
Volledig scherm
PREMIUM
Wim en Petra met de drie dochters Yinte, Ante en Stiene. © RV

Koeienmest van De Laerhoeve zorgt voor groene stroom op Werchter Parklife: “Geen enkel gas laten we ontsnappen”

KalmthoutZe worden gemolken wanneer ze het zelf willen en ze kunnen genieten van een heerlijke borstelmassage in de open stal. De koeien van Wim Verbreuken en Petra Thys van de Laerhoeve in Kalmthout hebben het best naar hun zin. Zonder dat ze het zelf beseffen leveren de 170 koeien ook hun steentje bij aan het klimaat want via een biogascentrale wekt het bedrijf stroom op. Genoeg om het eigen bedrijf te voorzien én zelfs een stukje van Werchter Parklife zowaar. 

 1. Chiro Myin organiseert voor 15de keer Bal-tazaar: “Kruisbos ideale locatie om duizenden jongeren veilig te laten feesten”
  Kalmthout

  Chiro Myin organi­seert voor 15de keer Bal-tazaar: “Kruisbos ideale locatie om duizenden jongeren veilig te laten feesten”

  De jeugd van Kalmthout en omstreken heeft het ongetwijfeld met rood aangestipt in de agenda. Op zaterdag 1 oktober staat immers de vijftiende editie van Bal-tazaar op het programma. De grootste openluchtfuif uit de regio trekt jaarlijks zo’n 5.000 bezoekers en die zullen er dit jaar na twee coronajaren ongetwijfeld wel weer zijn. “Locatie aan Kruisbos is ideaal om alles veilig te organiseren”, zegt Nina de Koning.
 2. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.