De wolf werd op dit beeld van 25 april 2021 nog gesignaleerd bij Dinteloord in Nederland.
Volledig scherm
PREMIUM
De wolf werd op dit beeld van 25 april 2021 nog gesignaleerd bij Dinteloord in Nederland. © Hans Peter Nouwen

Kalmthoutse wolf kwam uit Duitsland: “Hij is ondertussen van de radar verdwenen”

Kalmthout/Turnhout/Merksplas/Stabroek/Kapellen/BrasschaatDe wolf die in mei in de omgeving van de Kalmthoutse Heide enkele schapen doodbeet en ook in Turnhout, Merksplas en later Nederland opdook, was afkomstig uit Noordrijn-Westfalen in Duitsland. Ondertussen is de zwerver van de radar verdwenen en is het onduidelijk waar het dier zich ophoudt.

  1. Elise Matthysen bereikte als 16-jarig zwemtalent de halve finales in Peking, maar brak carrière daarna vroegtijdig af: “Plots waren alle ogen op mij gericht”
    zwemmen bijna vergeten olympiërs

    Elise Matthysen bereikte als 16-jarig zwemtalent de halve finales in Peking, maar brak carrière daarna vroegtij­dig af: “Plots waren alle ogen op mij gericht”

    Nadat ze een jaar eerder op het EK met een vierde plaats op de 100 meter schoolslag net naast een medaille greep, stond Elise Matthysen in 2008 als 16-jarige op de Olympische Spelen in Peking. Daar haalde ze als groot Belgisch zwemtalent de halve finales in twee nummers en werd uiteindelijk dertiende op de 100 meter en zestiende op de 200 meter schoolslag. Het leven van een tiener uit Kalmthout stond op z’n kop. Of toch niet?