Tuur Van Den Bergh met de BluePoint Atlas. Hij rijdt volgende week in samenwerking met negentien andere ingenieursstudenten van het Agoria Solar Team met deze zelfgebouwde zonnewagen doorheen de Marokkaanse Sahara.
Volledig scherm
Tuur Van Den Bergh met de BluePoint Atlas. Hij rijdt volgende week in samenwerking met negentien andere ingenieursstudenten van het Agoria Solar Team met deze zelfgebouwde zonnewagen doorheen de Marokkaanse Sahara. © Agoria Solar Team

Kalmthouts ingenieursstudent Tuur (22) rijdt met zelfgemaakte zonnewagen door Marokkaanse Sahara

KalmthoutDe 22-jarige Tuur Van Den Bergh uit Kalmthout neemt deel aan de ‘Solar Challenge Morocco’, een rally voor wagens aangedreven door zonne-energie. Dat doet hij samen met het Agoria Solar Team van de KU Leuven. De ploeg van twintig ingenieursstudenten zal volgende week op vijf dagen tijd 2.500 kilometer moeten afleggen doorheen de Marokkaanse Sahara met hun zelfgebouwde ‘BluePoint Atlas’. 

 1. Gezin schrijft emotionele brief aan Ben Weyts (N-VA): “School zou de beste tijd van hun leven moeten zijn, maar kinderen haten school. Dit is een ijskoude wereld voor hen”
  Rijkevorsel

  Gezin schrijft emotionele brief aan Ben Weyts (N-VA): “School zou de beste tijd van hun leven moeten zijn, maar kinderen haten school. Dit is een ijskoude wereld voor hen”

  Kinderen die een mondmasker moeten dragen vanaf 6 jaar, het valt niet bij iedereen in goede aarde. Silke Voet (38), mama van twee kinderen van 9 en 12 jaar oud, heeft een emotionele brief geschreven aan minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). “Sluit de scholen nu of hou ze open zonder mondmasker. School zou de leukste tijd van hun leven moeten zijn, maar nu haten ze het. Dit is zo een ijskoude tijd voor hun.”
 1. Onze tips voor de Designer Sales in Antwerpen: hier scoor je designerkleding mét fikse kortingen
  PREMIUM
  Antwerpen

  Onze tips voor de Designer Sales in Antwerpen: hier scoor je designer­kle­ding mét fikse kortingen

  Op zoek naar duurzame en Belgische kledij? Grijp dan deze week, van 15 tot en met 21 november, je kans tijdens de Belgische Designer Sales in Antwerpen. Grote Belgische designers als Dries Van Noten verkopen hun stock- en stofoverschotten aan kleine prijzen, zodat ze plaats kunnen maken voor kleding van het volgende seizoen. Waar moet je zeker even langsgaan, en op welk moment van de dag? En welke items verdienen je speciale aandacht? Catherine Kosters, Antwerpse en auteur van het fashionboek ‘Persona non prada’, fluisterde ons enkele tips toe voor deze editie.
 2. Sammy Mahdi bezoekt revalidatieweide: “Dit project kan ook heel veel betekenen voor mentaal welzijn”
  Wuustwezel

  Sammy Mahdi bezoekt revalida­tie­wei­de: “Dit project kan ook heel veel betekenen voor mentaal welzijn”

  Ter gelegenheid van de Internationale Dag van Mensen met een Beperking bezocht staatssecretaris Sammy Mahdi (CD&V) vrijdagnamiddag de revalidatieweide van voormalig triatleet Marc Herremans in Wuustwezel. De focus ligt er op kinderen en volwassenen met een beperking, al is iedereen welkom om gratis en voor niets te komen genieten van de buitenlucht, natuur en diertjes. “De kinderen bloeien open als ze met de pony’s rondwandelen”, glimlacht Mahdi. De overheid biedt financiële steun aan het project.