Een beeld van de Kalmthoutse Heide.
Volledig scherm
Een beeld van de Kalmthoutse Heide. © Getty Images/500px

Kalmthoutenaar is gelukkig, woont graag in eigen gemeente en er is groot vertrouwen in het bestuur: “Vooral blij dat dienstverlening wordt geapprecieerd”

KalmthoutDe Kalmthoutenaar is gelukkig, woont graag in zijn eigen gemeente en heeft - in vergelijking met andere gemeenten - zelfs een redelijk vertrouwen in het gemeentebestuur. Als is er ook wel een werkpuntje, want op vlak van fietspaden kan er nog wel heel wat verbeteren. Dat blijkt uit de Gemeente- en Stadsmonitor waarin gepeild wordt naar de tevreden- of ontevredenheid van de inwoners rond dertien onderwerpen.

  1. Koeienmest van De Laerhoeve zorgt voor groene stroom op Werchter Parklife: “Geen enkel gas laten we ontsnappen”
    PREMIUM
    Kalmthout

    Koeienmest van De Laerhoeve zorgt voor groene stroom op Werchter Parklife: “Geen enkel gas laten we ontsnappen”

    Ze worden gemolken wanneer ze het zelf willen en ze kunnen genieten van een heerlijke borstelmassage in de open stal. De koeien van Wim Verbreuken en Petra Thys van de Laerhoeve in Kalmthout hebben het best naar hun zin. Zonder dat ze het zelf beseffen leveren de 170 koeien ook hun steentje bij aan het klimaat want via een biogascentrale wekt het bedrijf stroom op. Genoeg om het eigen bedrijf te voorzien én zelfs een stukje van Werchter Parklife zowaar.