Veel mensen kwamen een hulde brengen aan Jaro.
Volledig scherm
PREMIUM
Veel mensen kwamen een hulde brengen aan Jaro. © Tessa Kraan

Kalmthout brengt pakkend eerbetoon aan overleden supervrijwilliger Jaro (42): “Hij was een vriend van elke inwoner”

KalmthoutBijna dag op dag één jaar na zijn overlijden hebben Kalmthout en omstreken afscheid genomen van supervrijwilliger Jaro De Bruyne. Honderden mensen kwamen zaterdag eerst aan de Vredelaan en nadien op de Heidestatieplaats hulde brengen aan de man die zich jarenlang met veel enthousiasme en volstrekt belangeloos inzette voor tal van lokale verenigingen. “Kon Jaro dit maar zien, hij zou nogal stralen.” 

 1. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
 2. Ondanks parkinson wandelt Ilse 30 kilometer doorheen Hoge Noorden: “Meer dan 6.000 euro opgeleverd voor wetenschappelijk onderzoek”
  Kapellen

  Ondanks parkinson wandelt Ilse 30 kilometer doorheen Hoge Noorden: “Meer dan 6.000 euro opgeleverd voor wetenschap­pe­lijk onderzoek”

  Ilse Verheyen (55) uit Kapellen vernam vijf jaar geleden dat ze lijdt aan de ziekte van Parkinson. Al bleef ze niet bij de pakken zitten. Meer gaan sporten deed haar goed. Einde mei trok ze naar het onherbergzame noorden van Noorwegen, waar ze in vier dagen dertig kilometer aflegde doorheen de sneeuw, over rotsen en door een rivier. Die benefiettocht ten voordele van vzw Stop Parkinson heeft maar liefst 6.195 euro in het laatje gebracht.