Philippe (37), Wineke (35) en hun zoontje Olivier (3) wagen zich op het ijs.
Volledig scherm
PREMIUM
Philippe (37), Wineke (35) en hun zoontje Olivier (3) wagen zich op het ijs. © Benoit De Freine

Jong en oud geniet met volle teugen van sneeuw- en schaatspret op Kalmthoutse Heide: “Een tuimelingske? Dat hoort erbij, hé!”

KalmthoutHet voorbije weekend zijn er opnieuw vele honderden mensen naar de Kalmthoutse Heide afgezakt om er te schaatsen. Maar de gevreesde volkstoeloop, die is dankzij de aangekondigde maatregelen uitgebleven. “Het was vrijdag een stuk drukker dan nu”, luidde het bij enkele bezoekers. Dus kon er zaterdag en zondag met een gerust hart geschaatst, gesleed en gewandeld worden. “Dit is genieten!”

  1. Op reis deze zomer ? Coronatest laten afnemen kan op afspraak op drie locaties
    PREMIUM
    Noordrand Antwerpen

    Op reis deze zomer ? Coronatest laten afnemen kan op afspraak op drie locaties

    Na maandenlang thuis te zitten, hebben veel mensen deze zomer een buitenlandse reis geboekt. De koffers zijn alvast gepakt en de tickets liggen klaar op tafel, maar voor veel bestemmingen heb je ook een negatieve coronatest nodig om te mogen vertrekken. De inwoners van Brasschaat, Brecht, St.Job, Essen, Kalmthout, Kapellen, Wuustwezel, Stabroek, Schoten, Schilde, Malle, Zoersel of Ekeren kunnen daarvoor terecht in het AZ Klina en de oude brandweerkazerne in Kalmthout. Ook in het AZ Malle is er een Testcentrum Voorkempen.