Peter Genyn en zijn zoontje Vico.
Volledig scherm
PREMIUM
Peter Genyn en zijn zoontje Vico. © Photo News

INTERVIEW. Rolstoelatleet Peter Genyn (44) over zijn medailles, zijn zoontje Vico en de volgende Spelen: “Half z’n gat, daar doe ik niet aan mee!”

KalmthoutPeter Genyn (44) – brok graniet uit Nieuwmoer en trotse papa van Vico (1,5) – bekomt nog altijd van zijn exploten op de Paralympische Spelen in Tokio. Hij behaalde een zilveren en een gouden plak, bij die laatste mag je gerust nog een diamanten randje bij denken. Genyn blikt al vooruit naar Parijs, al is het nu vooral even rusten en bekomen. En zijn zoontje Vico bewonderen in al zijn kattenkwaad en waaghalzerij. “Hij vindt het zalig om mee te toeren in mijn rolstoel.”

 1. Nadat CD&V plots in gemeentebestuur van Zoersel stapt: ook in deze acht gemeenten in Noordrand is coalitiewissel mogelijk
  PREMIUM
  Noordrand

  Nadat CD&V plots in gemeentebe­stuur van Zoersel stapt: ook in deze acht gemeenten in Noordrand is coalitie­wis­sel mogelijk

  In Zoersel is gebruik gemaakt van het nieuwe ‘Vlaamse decreet ter versterking van de lokale democratie’. CD&V komt er de coalitie versterken nadat eerder twee N-VA’ers opstapten. Het is daarmee de eerste gemeente in onze regio die dat toepast. Maar waar bestaat er nog een mogelijkheid dat er een coalitiewissel komt? Wij namen de tien andere gemeenten onder de loep.
 2. Streetartproject moet kleur brengen in het straatbeeld, en JH Govio komt als eerste aan de beurt
  PREMIUM
  Kalmthout

  Streetart­pro­ject moet kleur brengen in het straat­beeld, en JH Govio komt als eerste aan de beurt

  Het nieuwe project TOPLAAG is op zoek naar creatievelingen voor een volledige make-over van de gevel van jeugdhuis Govio. Het is de start van het project waarbij tot 2023 op verschillende plekken in de gemeente nieuwe kunstwerken zullen kunnen bewonderd worden. Zo komen ook de tunnel onder het spoor en een dertigtal nutskasten nog aan de beurt net als de pipowagen van de jeugddienst.
 3. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.