Directeur Bram Rammeloo vorig jaar bij een van de lotusbloemen in de vijver.
Volledig scherm
Directeur Bram Rammeloo vorig jaar bij een van de lotusbloemen in de vijver. © Arboretum Kalmthout

Heilige lotussen ‘staan op springen’ in Arboretum: “Ze bloeien wel maar enkele dagen”

KalmthoutHet Arboretum in Kalmthout is een van de dagen opnieuw een ‘attractie’ rijker. De heilige lotus gaat immers bloeien en dat levert mooie taferelen op in de idyllische vijver van de plantentuin. Het is nog maar het tweede jaar dat ze echt bloeien. Zowat alles van de plant wordt – vooral dan in Azië – gebruikt

 1. Getest en goed bevonden: de robotcoaster in Robotland: “Robot met zes assen zwiert je in alle richtingen”
  Essen

  Getest en goed bevonden: de robotcoas­ter in Robotland: “Robot met zes assen zwiert je in alle richtingen”

  Het technologiepark Robotland in Essen heeft er sinds dit weekend een unieke attractie bij. In het midden van de voormalige douaneloods staat een robotcoaster waarvan er slechts enkele in de wereld staan. De robot die voor de coaster gebruikt wordt, wordt normaal ingezet in de industrie. Waar een rollercoaster in een pretpark een heel traject aflegt, blijft deze op z’n plaats staan maar blijft het effect hetzelfde. “Het zorgt toch voor wat extra beleving in ons park. Nog een ritje Toon?”, grijnst zaakvoerder Luc Van Thillo. Robotland plant binnenkort nog iets nieuws in samenwerking met AZ Klina.
 1. Jeugdhuis viert nieuwe stek met feestelijke housewarming
  Kapellen

  Jeugdhuis viert nieuwe stek met feestelij­ke housewar­ming

  Zwarte Paula hoeft niet langer rond te trekken in een caravan. Het Kapels jeugdhuis heeft een nieuw onderkomen gevonden in de voormalige buitenschoolse kinderopvang aan de kerk van wijk Zilverenhoek. Daarbij hoort een feestelijke housewarming, die woensdag plaatsvindt van 22 tot en met 3 uur. Je kan de avond voor Hemelvaartsdag de dansbenen gaan losgooien aan de Antwerpsesteenweg 237. Verschillende dj’s komen plaatjes draaien.