Archiefbeeld - retrokoers in Heide-Kalmthout
Volledig scherm
Archiefbeeld - retrokoers in Heide-Kalmthout © Laenen

Heide mag zich opmaken voor retrokoers en wielerwedstrijd: “Weer wat leven in het dorp!”

KalmthoutHeide-Kalmthout mag zich opmaken voor het wielerevenement de Acht van Heide, dat plaatsheeft op vrijdag 6 augustus. In samenspraak met het gemeentebestuur heeft organiserend wielerclub Wieka vzw uit Kalmthout beslist dat de retrokoers en wielerwedstrijd voor niet-aangesloten renners coronaveilig kan doorgaan.

 1. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 2. Kapwerken in Park Redemptoristen worden bijgestuurd: “Begrip voor de onrust, maar de werken zijn echt wel nodig voor het bos”
  PREMIUM
  Essen

  Kapwerken in Park Redempto­ris­ten worden bijge­stuurd: “Begrip voor de onrust, maar de werken zijn echt wel nodig voor het bos”

  De geplande kapwerken in het park Redemptoristen in Essen worden bijgestuurd. De plannen in het kader van het beheersplan zorgden recent voor wat ophef en er werd zelfs een petitie georganiseerd. In september volgt er ook nog een infomoment over de beheerswerken. “Maar de werken zijn wel nodig om het bos gezond en klimaatbestendig te houden”, zegt schepen van Milieu Helmut Jaspers (Vooruit).