Jaro De Bruyne was iedereens vriend. De gemeente Kalmthout gaat dan ook een rouwregister leggen.
Volledig scherm
PREMIUM
Jaro De Bruyne was iedereens vriend. De gemeente Kalmthout gaat dan ook een rouwregister leggen. © RV

Héél Kalmthout in rouw na overlijden supervrijwilliger Jaro (42): “Gouden jongen, eeuwige glimlach en vooral altijd paraat, voor iedereen”

KalmthoutHet is als een schokgolf door de gemeente gegaan. Jaro De Bruyne, de supervrijwilliger van Kalmthout en omstreken, is op 42-jarige leeftijd overleden. De man had autisme, maar kon daar goed over praten. Jaro fietste jaarlijks duizenden kilometers om alle verenigingen te helpen met affiches rond te dragen of wat dan ook. De gemeente gaat vanaf dinsdag een rouwregister openen.

 1. Vaccinatiecentrum Noorderkempen zet eindsprintje in: nog zes vrije inloopmomenten voor sluiting
  Noorderkempen

  Vaccinatie­cen­trum Noorderkem­pen zet eindsprin­tje in: nog zes vrije inloopmo­men­ten voor sluiting

  Het vaccinatiecentrum Noorderkempen op het militair vliegveld van Brasschaat trekt nog een eindsprintje. Alvorens de deuren midden oktober sluiten, kunnen inwoners van de eerstelijnszone in september nog op zes momenten vrij langskomen voor een eerste Pfizer-prik. “Zo willen we iedereen die nog wil de kans bieden om nog langs te komen voor vaccinatie”, vertelt Cindy De Roeve, voorzitter van de Eerstelijnszone Noorderkempen.
 2. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 1. Deur staat nu toch op een kier voor Nationaal Park Kalmthoutse Heide: “Jaar tijd om alles op punt te stellen”
  Noordrand

  Deur staat nu toch op een kier voor Nationaal Park Kalmthout­se Heide: “Jaar tijd om alles op punt te stellen”

  De deur staat dan toch nog op een kier voor een Nationaal Park Kalmthoutse Heide. Het Grenspark gaat dit weekend de conceptnota aanpassen en opnieuw voorleggen aan alle betrokken partijen. Zo zou er eerst uitgegaan worden van de Kalmthoutse Heide zelf uit te breiden, en dus nog niet het gebied rondom. Er is ook de belofte dat de landbouwers géén restricties zullen opgelegd krijgen.