De Kalmthoutse Heide
Volledig scherm
De Kalmthoutse Heide © BELGA/Dirk Waem

Groep boswachters van 12 tot 15 jaar trekt vanaf januari voor het eerst door Kalmthoutse Heide

KalmthoutVan januari tot juni trekt de eerste groep van twaalf Nederlandse en Vlaamse boswachters één keer per maand door Grenspark Kalmthoutse Heide. De ‘Junior Rangers’ van twaalf tot en met vijftien jaar oud gaan op stap met een professional, leren bij over fauna en flora, helpen de herder en doen aan natuurbeheer. “Ze worden de ambassadeurs van één van onze mooiste natuurgebieden”, klinkt het bij de organisatie. Jonge natuurliefhebbers kunnen zich vanaf dinsdag inschrijven. 

 1. De Kalmthoutse Heide is dezer dagen drukker dan de Meir: honderden wandelaars overrompelen natuurgebied
  Kalmthout

  De Kalmthout­se Heide is dezer dagen drukker dan de Meir: honderden wandelaars overrompe­len natuurge­bied

  Het stralende herfstweer zorgde donderdag voor een volkstoeloop op het Grenspark Kalmthoutse Heide in Kalmthout. Een wandeling in dit unieke natuurlandschap kon bezoekers ondanks de lockdown dan toch nog iets van vertier bieden in de verlengde herfstvakantie. “We komen genieten van het zonnetje”, vertelt het jonge koppeltje Lisa (22) uit Deurne en Dittmar (22) uit Waregem.
 1. Covid-pandemie? Behoorlijk wat volk op beroemde El Rastro-markt in Madrid
  Play

  Co­vid-pandemie? Behoorlijk wat volk op beroemde El Ras­tro-markt in Madrid

 2. Deze Belg kan als één van de weinigen skiën in Oostenrijk tijdens lockdown: "Iedereen moet verplicht licentie kunnen voorleggen"
  Play

  Deze Belg kan als één van de weinigen skiën in Oostenrijk tijdens lockdown: "Iedereen moet verplicht licentie kunnen voorleggen"