De Kalmthoutse Heide krijgt er weer een attractie bij.
Volledig scherm
De Kalmthoutse Heide krijgt er weer een attractie bij. © RV

Grenspark stelt invoering betalend vignet voor mountainbikers uit: “Absoluut niet bedoeling heksenjacht te organiseren”

KalmthoutHet Grenspark Kalmthoutse Heide gaat het (betalende) vignet voor de mountainbikeroutes met zes maanden uitstellen. Het wil de mountainbikers ook geruststellen dat er géén heksenjacht zal gehouden worden, maar dat er wel beboet kan en zal worden op de zones die vroeger al niet toegankelijk waren. Er volgen ook nog verdere gesprekken met de Bospatsers, de mountainbikegroep die enkele weken geleden een petitie startte omdat ze zich beknot voelden in hun vrijheid.

 1. Vijfling schapen geboren in stal PITO: “Uniek dat leerlingen hebben kunnen assisteren bij bevalling”
  Stabroek

  Vijfling schapen geboren in stal PITO: “Uniek dat leerlingen hebben kunnen assisteren bij bevalling”

  In de schapenstal van het Provinciaal Instituut voor Technisch Onderwijs (PITO) in Stabroek is maandagmorgen een vijfling geboren. Dat is bijzonder, want een ooi krijgt meestal twee tot drie lammetjes. “Al twaalf jaar geef ik hier les, maar ik heb dit nog nooit meegemaakt”, zegt Susanne Vos (37), die de bevalling in goede banen leidde. Een klas uit het derde middelbaar had de eer om tijdens hun praktijkles te helpen.
 2. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Meisje beleeft de schrik van haar leven wanneer een paal haar auto spietst

  Meisje beleeft de schrik van haar leven wanneer een paal haar auto spietst

 2. Nederlandse cafébaas opent maand te vroeg én schenkt gratis drank op terras
  Play

  Nederland­se cafébaas opent maand te vroeg én schenkt gratis drank op terras