Grenspark Kalmthoutse Heide stelt zich dan toch kandidaat als Nationaal Park.
Volledig scherm
PREMIUM
Grenspark Kalmthoutse Heide stelt zich dan toch kandidaat als Nationaal Park. © RV / Eddy Snels

Grenspark Kalmthoutse Heide dan toch kandidaat om Nationaal Park te worden: “Plannen aangepast na ongerustheid bij gemeenten”

KalmthoutHet Grenspark Kalmthoutse Heide stelt zich dan toch kandidaat om een Nationaal Park te worden. De voorbije dagen dook er heel wat weerstand op en was er vooral ongerustheid over de toekomst van de boeren. Het Grenspark dient wel enkel het huidige gebied in voor de selectie. Dat kan mogelijk later nog uitgebreid worden. Het dossier krijgt de steun van de gemeentes Kalmthout, Essen, Stabroek en Brasschaat en tal van andere partners. Lees alles in ons dossier Kalmthoutse Heide.

 1. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 2. Crow Mountain Craft Brewery opent eigen brouwerij: “We willen nu meer bieren op de wereld loslaten”
  Essen

  Crow Mountain Craft Brewery opent eigen brouwerij: “We willen nu meer bieren op de wereld loslaten”

  Vier jaar nadat ze hun eerste bier, de Harvest Moon, commercialiseerden hebben de mannen van Crow Mountain Craft Brewery hun eigen brouwerij. Gedaan met hun gerstenat op een ander te brouwen en bottelen, want ze gaan voortaan alles zelf doen. “Het was een droom en met maanden vertraging is het eindelijk een feit. En nu ‘vollebak’ brouwen, want we hebben nog nauwelijks stock”, lacht Bart Brits.
 3. Kalmthout in Beelekes II gelanceerd: “Een unieke terugblik op legendarische figuren uit ons dorp”
  Kalmthout

  Kalmthout in Beelekes II gelanceerd: “Een unieke terugblik op legendari­sche figuren uit ons dorp”

  Stripfanaat Jan Francken heeft zijn tweede editie van Kalmthout in Beelekes uitgebracht. Met de hulp van heel wat tekenaars brengt hij op deze manier enkele dorpsfiguren uit het verleden op een originele manier tot leven. “Een derde editie komt er normaal niet”, lacht Jan Francken. Komend weekend is er nog een tentoonstelling in het Arboretum van Kalmthout en zullen enkele tekenaars signeren.