Een beeld op de Kalmthoutse Heide.
Volledig scherm
Een beeld op de Kalmthoutse Heide. © Photonews

Gratis wandeling met gids in Kalmthoutse Heide op Dag van het Nationaal Park

Het Grenspark Kalmthoutse Heide organiseert op zaterdag 25 mei een gratis gegidste wandeling in de omgeving van de Kleine Meer in het kader van de Dag van het Nationaal Park.

 1. Mountainbikers in Kalmthoutse Heide nog maar enkel toegelaten op uitgestippelde routes: petitie tegen maatregel al 1.800 keer ondertekend
  Kalmthout

  Mountainbi­kers in Kalmthout­se Heide nog maar enkel toegelaten op uitgestip­pel­de routes: petitie tegen maatregel al 1.800 keer onderte­kend

  Een groep gepassioneerde mountainbikers is met een petitie gestart omdat ze zich naar eigen zeggen beperkt voelen in hun bewegingsruimte nu ze alleen maar op de vaste mountainbikeroutes zijn toegelaten. “Er is ons altijd beloofd dat ze een aanvulling zouden zijn, maar dit is echt wel een beperking want we zijn alleen daar nog toegelaten”, zegt Bjorn Biesemans van ‘De Bospatsers’.
 2. Bert de Bois en Isabel Manniën, cateraar van onder meer Studio 100 en uitbaters Bistrot Benoit zien zwarte sneeuw: “Maar het is niet het moment om te huilen”
  PREMIUM
  Antwerpen/Kapellen/Brasschaat

  Bert de Bois en Isabel Manniën, cateraar van onder meer Studio 100 en uitbaters Bistrot Benoit zien zwarte sneeuw: “Maar het is niet het moment om te huilen”

  Drie horecazaken, twee nieuwe concepten op komst en een samenwerking met twee andere cateraars tegen de feestdagen. Voort de cateraars van onder meer Tomorrowland en Studio 100 Bert de Bois en Isabel Manniën uit Kapellen zijn het net zo goed zware tijden, maar ze willen niet bij de pakken blijven zitten. “Het is niet simpel, maar we duwen door. Het is niet het moment om te huilen”, zegt Bert de Bois. Het koppel baat ook nog Bistrot Benoit uit in Antwerpen en The Chickenfarm met een afhaalpunt in Oud Antwerpen in Brasschaat.
 1. Gouverneur Cathy Berx verbiedt kerstmarkten, schaatsbanen en winterdorpen tot 31 januari 2021: “Duidelijkheid creëren voor iedereen en druk op hulpdiensten en ziekenhuizen verminderen”
  Provincie Antwerpen

  Gouverneur Cathy Berx verbiedt kerstmark­ten, schaatsba­nen en winterdor­pen tot 31 januari 2021: “Duidelijk­heid creëren voor iedereen en druk op hulpdien­sten en ziekenhui­zen verminde­ren”

  Provinciegouverneur Cathy Berx heeft maandag alle burgemeesters en politiezones in de provincie Antwerpen op de hoogte gebracht dat het verbod op kerstmarkten, schaatsbanen en winterdorpen verlengd wordt tot 31 januari 2021. De politieverordening is ter kennisgave ook gestuurd naar alle andere provincies in ons land en de federale regering. “De cijfers lijken dan wel positief te evolueren, maar we zijn er nog lang niet”, zegt Cathy Berx.
 2. Buurtbewoners Hollekelderstraat organiseren elke week een kleine quiz, pronostiek en doevraag: “Verbondenheid in de wijk proberen te houden”
  Kalmthout

  Buurtbewo­ners Hollekel­der­straat organise­ren elke week een kleine quiz, pronostiek en doevraag: “Verbonden­heid in de wijk proberen te houden”

  Enkele buurtbewoners van de Hollekelderstraat in Kalmthout zijn op een origineel idee gekomen om tijdens de komende weken en maanden tijdens de herfst en winter toch een beetje voor animo te zorgen. Tijdens de vorige lockdown kwamen ze één keer per week als een samen – elk voor de eigen deur – buiten om “Wij zullen doorgaan” te zingen. “Nu starten we met onze tweede editie maar dan een ‘wij zullen doorgaan in ons eigen kot”, zegt Luk Wuyts. “Wekelijks krijgen alle buren de gelegenheid om in gezinsverband thuis een pronostiek in te vullen van bijvoorbeeld sportwedstrijden, we stellen enkele quizvragen op en doen er ook een doe- of maakvraag bij. Wekelijks maken wij een klassement op van de behaalde punten en op het einde van de lockdown krijgt de top 3 van het eindklassement een verrassingspakket. We willen ook in deze moeilijke periode toch een beetje de sfeer in onze buurt behouden.”
 1. Presentator krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona
  Play

  Presenta­tor krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona

 2. Tientonner van Amazon probeert bestelwagen van de weg te rammen
  Play

  Tientonner van Amazon probeert bestelwa­gen van de weg te rammen