De eerste wolf die in West-Brabant is vastgelegd, in de polders van Dinteloord.
Volledig scherm
PREMIUM
De eerste wolf die in West-Brabant is vastgelegd, in de polders van Dinteloord. © Hans-Peter Nouwen

Gemeente roept landbouwers en particulieren met (klein)vee op: “Probeer weides wolfproof te maken en hou de dieren ‘s nachts binnen”

KalmthoutDe gemeente Kalmthout heeft alle landbouwers op de hoogte gebracht dat er mogelijk weer een wolf in aantocht is. Tegelijkertijd wil de gemeente ook particulieren waarschuwen die kleinvee houden. “We willen vermijden dat er weer schapen, geiten of andere dieren getroffen worden. Probeer je dieren ’s nachts zeker binnen te zetten en indien mogelijk de weide ‘wolfproof’ te maken”, zegt schepen van Landbouw Sandra Hoppenbrouwers (CD&V). Maar wat is nu een goede omheining om wolven weg te houden ?

  1. Gemeente ziet kosten, maar ook ontvangsten stijgen en besluit toch nog 10 miljoen euro te investeren
    PREMIUM
    Wuustwezel

    Gemeente ziet kosten, maar ook ontvang­sten stijgen en besluit toch nog 10 miljoen euro te investeren

    Heel wat Vlaamse gemeentebesturen moeten besparen en projecten schrappen door de energieprijzen en de inflatie, maar het lokaal bestuur van Wuustwezel heeft toch nog ruimte gevonden om net geen 10 miljoen te investeren. Eén van de grootste projecten is de verharding van de hoofdassen in het woongebied met bosrijk karakter. De loonindexeringen en de energieprijzen zorgen wel voor een fikse verhoging van de kosten.