Garagist Bart Vandewalle met een doos vol overgevlogen padelballen. Rechts: de vernielde draadafsluiting waar de padelspelers onderkruipen om de overgevlogen balletjes te gaan halen
Volledig scherm
PREMIUM
Garagist Bart Vandewalle met een doos vol overgevlogen padelballen. Rechts: de vernielde draadafsluiting waar de padelspelers onderkruipen om de overgevlogen balletjes te gaan halen © emz

Garagist is hinder naburige padelvelden kotsbeu: “Spelers forceren draadafsluiting om ballen te recupereren”

KalmthoutSinds de komst van drie nieuwe padelvelden aan zijn Honda-garage Vabis in Kalmthout raapt Bart Vandewalle (53) iedere week een doos vol balletjes bij elkaar. Al komen de padelspelers de meeste overgevlogen exemplaren, die de voertuigen beschadigen, zonder gêne zelf terughalen op de privéparking. Tot grote ergernis van de garagist: hij heeft klacht ingediend bij de politie nadat de draadafsluiting dit weekend op twee plekken is doorgeknipt.

  1. Padel is dé hype van het moment. Ontdek hier waar het kan en je straks zal kunnen spelen in jouw buurt: “Eén keer spelen en je bent verkocht”
    PREMIUM

    Padel is dé hype van het moment. Ontdek hier waar het kan en je straks zal kunnen spelen in jouw buurt: “Eén keer spelen en je bent verkocht”

    Padel is hipper dan ooit. De mix tussen tennis en squash, op een terrein met glazen wanden, is de snelst groeiende sport in Vlaanderen en voor velen dé ontdekking in dit coronajaar. Door die enorme populariteit — het is racen om een plekje te bemachtigen — worden er overal extra terreinen aangelegd. Wat maakt padel zo geliefd? Wij vroegen het aan fervente (top)spelers en uitbaters van clubs. En -vooral- waar kan ik terecht in mijn buurt? En waar staan extra velden ingepland?