Het historische pand van het gemeentehuis van Kalmthout.
Volledig scherm
PREMIUM
Het historische pand van het gemeentehuis van Kalmthout. © Toon Verheijen

Extra subsidies voor inwoners, temperatuur in gebouwen naar 19 graden en minder straatverlichting: “We moeten iets doen want energiefactuur stijgt van 1 naar 2,5 miljoen euro”

KalmthoutDe gemeente Kalmthout neemt extra maatregelen om de energiefactuur naar beneden te halen. In de openbare gebouwen gaat de temperatuur naar 19 graden, het brandregime van de openbare verlichting wordt aangepast, de verlichting van de kerk gaat uit en ook de fontein aan de bibliotheek wordt stilgelegd. Er komen ook bijkomende subsidiemogelijkheden voor de inwoners. “We moeten besparen want onze energiefactuur stijgt van 1 naar 2,5 miljoen euro”, zegt burgemeester Lukas Jacobs (CD&V).

  1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
    TV

    ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

    Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.