Het gemeentehuis van Kalmthout.
Volledig scherm
Het gemeentehuis van Kalmthout. © Toon Verheijen

Elke wijk krijgt 10.000 euro en bewoners kiezen wat ermee wordt gedaan

KalmthoutDe gemeente Kalmthout start opnieuw met het project Kalmthout Denkt Mee. Daarmee vraagt de gemeente aan haar inwoners om ideeën te lanceren die het (samen)leven in hun wijk stimuleren of verbeteren. “Net als vorig jaar merken we dat er heel wat ideeën over ontmoeting en over natuur gaan”, zegt burgemeester Lukas Jacobs. Elke wijk krijgt een budget van 10.000 euro.

 1. Slovenië, hét land van de bij en het thuisland van oprichtster Jelena De Belder, schenkt unieke bijenkast aan Arboretum: “En nu wachten op de bijtjes en de honing”
  PREMIUM
  Kalmthout

  Slovenië, hét land van de bij en het thuisland van opricht­ster Jelena De Belder, schenkt unieke bijenkast aan Arboretum: “En nu wachten op de bijtjes en de honing”

  De Sloveense ambassadeur Rado Genorio plantte in het voorjaar nog een bijenboom in de Vlindertuin van het Arboretum en dinsdag was hij al weer terug om een unieke bijenkast te schenken. Een gift die ze doen om de bijzondere band in de verf te zetten - de oprichtster van het Arboretum is immers Jelena De Belder-Kovačič die Sloveense was - en om hun dertigjarige onafhankelijkheid te vieren. En nu... bijtjes zoeken en wachten op de enige echte Arboretumhoning. En waarom is Slovenië zo’n bijenland?
 1. Onrust in Woonbos Wildert over plannen tot omvorming Kalmthoutse Heide tot Nationaal Park: “Wees gerust, tekenen geen blanco cheque”
  PREMIUM
  Essen/Kalmthout

  Onrust in Woonbos Wildert over plannen tot omvorming Kalmthout­se Heide tot Nationaal Park: “Wees gerust, tekenen geen blanco cheque”

  Het Grenspark Kalmthoutse Heide wil zich kandidaat stellen om een Nationaal Park te worden en vraagt daarvoor ook het engagement van omliggende gemeenten. Het nieuws zorgt voor heel wat onrust op sociale media, want de bewoners van het Woonbos Wildert vrezen dat hun eigendommen minder waard zullen worden én dat hun woonrecht zal uitdoven. “Niets van waar”, zegt schepen Arno Aerden fors. “Nationaal Park is mooi, maar wij tekenen niet zomaar een blanco cheque.”