Het tijdelijke asielcentrum in Kalmthout opent de deuren. De illegale betonvlakte werd verwijderd en er kwam een grasvlakte in de plaats.
Volledig scherm
PREMIUM
Het tijdelijke asielcentrum in Kalmthout opent de deuren. De illegale betonvlakte werd verwijderd en er kwam een grasvlakte in de plaats. © Toon Verheijen

Eerste veertien bewoners aangekomen in tijdelijk asielcentrum van Kalmthout

KalmthoutHet tijdelijke asielcentrum in Kalmthout heeft maandag de deuren geopend. Er zijn veertien asielzoekers uit drie families toegekomen. Op langere termijn moeten er 101 bewoners komen. De komst van het asielcentrum zorgde de voorbije maanden voor heel wat controverse. 

 1. Enkele paden in Kalmthoutse Heide afgesloten tijdens het broedseizoen
  Kalmthout

  Enkele paden in Kalmthout­se Heide afgesloten tijdens het broedsei­zoen

  Vanaf maandag 15 maart zullen een aantal paden in het Grenspark Kalmthoutse Heide niet toegankelijk zijn tot en met 1 juli. Dat wordt gedaan om de zeldzame broedvogels niet te storen. Route Ree, Schaap en Duin blijven volledig toegankelijk. Dat geldt ook voor het verbindingspad tussen die twee routes via de Kambuusduinen. Route Hagedis zal meer richting Mont Noir verschuiven en daar een nieuwe route vormen. Aansluitend worden dit jaar de wandel- en ruiterroutes nog uitgebreid in de omgeving van de Steertse heide.
 2. PITO start volgend schooljaar met opleiding Paardenhouderij: “Beantwoordt aan opkomende sector”
  Stabroek

  PITO start volgend schooljaar met opleiding Paardenhou­de­rij: “Beant­woordt aan opkomende sector”

  Goed nieuws voor jonge liefhebbers van paarden. Het Provinciaal Instituut voor Technisch Onderwijs (PITO) in Stabroek start vanaf volgend schooljaar in het vijfde middelbaar de nieuwe richting Paardenhouderij. De duale opleiding combineert lessen van experts op school en ervaring opdoen bij een paardenbedrijf. Leerlingen bereiden zich zo voor op een carrière in de paardensector.
 1. Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen
  Play

  Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen

 2. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil