Supervrijwilliger Jaro overleed in mei op 42-jarige leeftijd. Hij krijgt nu zijn eigen bomen in de gemeente. De eerste werd geplant in het Arboretum.
Volledig scherm
PREMIUM
Supervrijwilliger Jaro overleed in mei op 42-jarige leeftijd. Hij krijgt nu zijn eigen bomen in de gemeente. De eerste werd geplant in het Arboretum. © Felix Rabou/RV

Een eigen boom én binnenkort dankfeest voor supervrijwilliger Jaro die op 42-jarige leeftijd overleed: “Deze kerselaar zal bloeien in de lente en dat was de periode dat Jaro ook openbloeide”

KalmthoutSupervrijwilliger Jaro De Bruyne moet zaterdag van ergens daarboven neergekeken op het Arboretum en zijn typische glimlach bovengehaald hebben. Zijn eigen boom. Het zou hem zo trots gemaakt hebben. Jaro De Bruyne (42) overleed in mei van dit jaar en Kalmthout en omstreken waren even in diepe rouw. Binnenkort worden er nog ‘Jarobomen’ aangeplant en in mei 2022 krijgt hij een groot postuum dankfeest. “Jaro stond dicht bij de natuur. Dit zou hem zo deugd doen.” Het bijzondere: het Arboretum kocht de boom begin dit jaar al met de bedoeling die dit jaar samen met Jaro te planten...

  1. Celstraffen tot 5,5 jaar in drugszaak met 24 beklaagden, ook politiemensen veroordeeld
    Kapellen/Oudenaarde/Sint-Gillis

    Celstraf­fen tot 5,5 jaar in drugszaak met 24 beklaagden, ook politiemen­sen veroor­deeld

    De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft celstraffen tot 5,5 jaar en boetes tot 12.000 euro uitgesproken in een grote drugszaak met 24 beklaagden. Ook twee politiemensen van de zone Grens werden mee veroordeeld. In hun woning in Kapellen werd een grote hoeveelheid xtc en speed aangetroffen, binnen handbereik van hun kind. J.V (36) kreeg dertig maanden cel en zijn vrouw S.R. (38) twaalf maanden met uitstel.