Supervrijwilliger Jaro overleed in mei op 42-jarige leeftijd. Hij krijgt nu zijn eigen bomen in de gemeente. De eerste werd geplant in het Arboretum.
Volledig scherm
PREMIUM
Supervrijwilliger Jaro overleed in mei op 42-jarige leeftijd. Hij krijgt nu zijn eigen bomen in de gemeente. De eerste werd geplant in het Arboretum. © Felix Rabou/RV

Een eigen boom én binnenkort dankfeest voor supervrijwilliger Jaro die op 42-jarige leeftijd overleed: “Deze kerselaar zal bloeien in de lente en dat was de periode dat Jaro ook openbloeide”

KalmthoutSupervrijwilliger Jaro De Bruyne moet zaterdag van ergens daarboven neergekeken op het Arboretum en zijn typische glimlach bovengehaald hebben. Zijn eigen boom. Het zou hem zo trots gemaakt hebben. Jaro De Bruyne (42) overleed in mei van dit jaar en Kalmthout en omstreken waren even in diepe rouw. Binnenkort worden er nog ‘Jarobomen’ aangeplant en in mei 2022 krijgt hij een groot postuum dankfeest. “Jaro stond dicht bij de natuur. Dit zou hem zo deugd doen.” Het bijzondere: het Arboretum kocht de boom begin dit jaar al met de bedoeling die dit jaar samen met Jaro te planten...

  1. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
    Livios

    Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

    18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.