Kalmthout in Beelekes krijgt een vervolg.
Volledig scherm
PREMIUM
Kalmthout in Beelekes krijgt een vervolg. © RV / Jan Francken

Dorpsfiguren komen weer tot leven in ‘Kalmthout in Beelekes II’: “We kregen veel vraag naar een vervolg”

KalmthoutHet unieke stripboek ‘Kalmthout in Beelekes’ krijgt een tweede deel. Onder impuls van stripkenner/stripfanaat Jan Francken is er een vervolg waarin opnieuw enkele legendarische figuren of speciale gebeurtenissen uit Kalmthout een plaats hebben gekregen. Wie kent er Vettige Rik of konijnendief De Gover? Het boek wordt wel pas in het najaar wel officieel voorgesteld.

 1. “Op een jaar van geen poen naar een miljoen” Speelhuisjes van decorbouwers Siemon (31) en Lars (26) zijn populair tot in de Emiraten
  PREMIUM
  Lommel/Balen/Vlaanderen

  “Op een jaar van geen poen naar een miljoen” Speelhuis­jes van decorbou­wers Siemon (31) en Lars (26) zijn populair tot in de Emiraten

  De coronacrisis brak uit. Met zijn twee zaten ze op een zak cement. Een glas cava in de hand, maar niet om te vieren. Integendeel. Een brainstorm op een zakelijk leven of dood... En toen besloten ze om de sprong te wagen. Het bouwen van unieke speelhuisjes die volledig meegaan in de beleving van kinderen. Eye-Opener Decors werd een schot in de roos. Tegenwoordig richten ze zelfs tuincentra of andere ruimtes in, hebben ze een contract met Plopsaland en mogen ze in het Midden-Oosten speeltuinen gaan decoreren. En binnenkort volgt de lancering van de enige echte Eye-Opener Treehouse. Siemon Ariens (31) en Lars van den Dungen (26) weten het ondertussen zelf ook: “Never waste a good crisis.”
 2. Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoopste energiecontracten: zo betaal ook jij minder
  Energie

  Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoop­ste energiecon­trac­ten: zo betaal ook jij minder

  De consument raakt niet wijs uit de energiemarkt en zijn stroom- en aardgasfactuur. Hij is nauwelijks op de hoogte van de contractvoorwaarden, weet amper of hij een vaste of variabele prijs betaalt en heeft geen inzicht in de verschillende vaste kosten. Het gevolg: door een gebrek aan informatie betaalt hij een te hoge energieprijs. Maar waar vind je alle essentiële informatie? Mijnenergie.be schept klaarheid.
 3. Beeldhouwer geeft mama eigen expo cadeau voor haar 80ste verjaardag: “Een dag niet geschilderd of getekend, is een dag niet geleefd”
  Kalmthout/Essen

  Beeldhou­wer geeft mama eigen expo cadeau voor haar 80ste verjaardag: “Een dag niet geschil­derd of getekend, is een dag niet geleefd”

  Lieve Van Daele wordt zondag 80 en dat viert ze dit jaar op een bijzondere manier. Haar zoon en beeldhouwer Jorg Van Daele maakte een selectie uit de misschien wel duizenden schilderijen en tekeningen die Lieve ooit maakte. “Tekenen en schilderen heeft ergens altijd wel in mij gezeten, maar ben pas op mijn 30ste er echt mee begonnen”, vertelt Lieve. Maar 50 jaar tekenen en schilderen en dat elke dag opnieuw, dat betekent duizenden tekeningen...
 1. Op reis deze zomer ? Coronatest laten afnemen kan op afspraak op drie locaties
  PREMIUM
  Noordrand Antwerpen

  Op reis deze zomer ? Coronatest laten afnemen kan op afspraak op drie locaties

  Na maandenlang thuis te zitten, hebben veel mensen deze zomer een buitenlandse reis geboekt. De koffers zijn alvast gepakt en de tickets liggen klaar op tafel, maar voor veel bestemmingen heb je ook een negatieve coronatest nodig om te mogen vertrekken. De inwoners van Brasschaat, Brecht, St.Job, Essen, Kalmthout, Kapellen, Wuustwezel, Stabroek, Schoten, Schilde, Malle, Zoersel of Ekeren kunnen daarvoor terecht in het AZ Klina en de oude brandweerkazerne in Kalmthout. Ook in het AZ Malle is er een Testcentrum Voorkempen.