De nieuwe wolf in Vlaanderen op beeld vastgelegd bij een gedode ree
Volledig scherm
PREMIUM
De nieuwe wolf in Vlaanderen op beeld vastgelegd bij een gedode ree © Agentschap voor Natuur en Bos

DNA-analyse brengt bewijs: geen hond, maar wolf beet schapen dood op Kalmthoutse Heide

Kalmthout/MerksplasIn tegenstelling tot de vermoedens zijn de doodgebeten schapen op de Kalmthoutse Heide - het aantal slachtoffers liep ondertussen op tot 25 - midden april dan tóch het werk van een nieuwe wolf in Vlaanderen. Het roofdier greep begin april ook twee geiten in Merksplas. Dat blijkt uit de DNA-analyse van het Instituut voor Natuur en Bosonderzoek (INBO), dat woensdag afgerond is. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om dezelfde wolf die begin mei in de buurt van de Kalmthoutse Heide gespot werd.

  1. 7 schapen doodgebeten op Kalmthoutse Heide, 20 dieren gewond: “Een grote hond is misschien over de omheining gesprongen”
    PREMIUM
    Kalmthout/Stabroek

    7 schapen doodgebe­ten op Kalmthout­se Heide, 20 dieren gewond: “Een grote hond is misschien over de omheining gesprongen”

    Zeven dode en twintig gewonde schapen. Dat is de balans van een ravage op een wei op de Kalmthoutse Heide, waarschijnlijk aangericht door een grote hond. “We hebben echt een band met onze dieren. Dit komt heel hard aan”, reageert eigenaar en herder Bert Plasmans (39) van De Hoeder, een ecologisch natuurbeheerbedrijf uit Stabroek.