De 'Wolf van Kalmthout' kwam dit jaar vanuit Nederland. Zo werd hij onder meer in Dinteloord opgemerkt.
Volledig scherm
PREMIUM
De 'Wolf van Kalmthout' kwam dit jaar vanuit Nederland. Zo werd hij onder meer in Dinteloord opgemerkt. © Hans Peter Nouwen

De mysterieuze verdwijning van de eerste ‘Wolf van Kalmthout’: overleden door ziekte, doodgeschoten of gewoon van de radar verdwenen?

Kalmthout/TurnhoutDe kans is groot dat er een tweede wolf op weg is naar onze contreien, maar ondertussen is al maanden niks meer gehoord van de eerste, die in het voorjaar tijd doorbracht in onder meer Turnhout, Kalmthout en Merksplas. Vooral in Kalmthout hield hij lelijk huis na een tocht van Duitsland over Nederland tot bij ons. Sinds 5 mei is hij van de radar verdwenen. Voor Jan Loos van Welkom Wolf is het duidelijk. “Hij heeft Kalmthout nooit levend verlaten.”

 1. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.
 2. Erfgoedminister bezoekt huis van kunstschilder Marten Melsen: “De authenticiteit is indrukwekkend”
  Stabroek

  Erfgoedmi­nis­ter bezoekt huis van kunstschil­der Marten Melsen: “De authentici­teit is indrukwek­kend”

  De kleinkinderen van kunstschilder Marten Melsen dromen ervan hun grootvaders huis in Stabroek in te richten als museum. Ze hopen dan ook dat de Vlaamse overheid het erkent als beschermd monument, zodat ze een premie zouden krijgen voor de restauratie van de woning. Vlaams minister voor Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) kwam vrijdag alvast een kijkje nemen in gezelschap van eerste provinciaal gedeputeerde Luk Lemmens (N-VA) en Stabroeks burgemeester Rik Frans (N-VA).
 3. Kalmthoutse Heide stap dichter bij erkenning als Nationaal Park
  Kalmthout

  Kalmthout­se Heide stap dichter bij erkenning als Nationaal Park

  Het Grenspark Kalmthoutse Heide is geselecteerd voor de tweede fase om erkend te worden als nationaal natuurpark. Over de kandidatuurstelling was vorig jaar heel wat te doen omdat er voor rechtszekerheid van de landbouwers werd gevreesd. “We zijn vereerd en opgetogen dat de waarde van Grenspark Kalmthoutse Heide wordt bevestigd. We gaan nu in samenspraak met alle belanghebbenden verder werken aan de opmaak van het plan”, zegt voorzitter Martin Groffen.
 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 2. Deze tien horecazaken zagen in 2021 het levenslicht, ondanks alle coronamaatregelen: “Als het nu lukt om een zaak te openen, lukt het altijd”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Deze tien horecaza­ken zagen in 2021 het levens­licht, ondanks alle coronamaat­re­ge­len: “Als het nu lukt om een zaak te openen, lukt het altijd”

  2021 was, net als 2020, niét het jaar van de horeca. Er passeerden een heleboel regels: enkel terrassen open tot 22 uur, binnen- en buitenruimtes open tot 23.30 uur, een ‘nachtklok’ tot 1 uur ‘s nachts, een sluitingsuur om 23 uur... Toch zagen deze moedige ondernemers hun kans schoon om hun droom te verwezenlijken: een eigen horecazaak openen in Antwerpen. “Er waren wel een aantal sceptici”, klinkt het bij Koen en Niki van restaurant Nage, “maar we zijn ervan overtuigd dat we de juiste keuze hebben gemaakt.”