Illustratie - cybercrimineel
Volledig scherm
Illustratie - cybercrimineel © ANP XTRA/Jeroen Jumelet

Cybercriminelen ontfutselen inwoners van Essen, Wuustwezel en Kalmthout 1,3 miljoen euro

Essen/Wuustwezel/KalmthoutCybercriminelen hebben inwoners uit Essen, Wuustwezel en Kalmthout tussen januari en oktober al 1.325.526,4 euro ontfutseld. Dat blijkt uit cijfers van Politiezone Grens. 

 1. Man is 3.400 euro kwijt na ‘phishing’ via 2dehands.be: “Petitie gestart om site offline te halen”

  Man is 3.400 euro kwijt na ‘phishing’ via 2dehands.be: “Petitie gestart om site offline te halen”

  Schildenaar Azziz Boutkabout (37) heeft een online petitie opgestart tegen verkoopplatform 2dehands.be. Hij werd afgelopen weekend slachtoffer van oplichting nadat hij via een externe link een digitale betaling probeerde uit te voeren voor een Nintendo Switch-console. Hij verloor 3.400 euro. “We raden aan nooit een betaling uit te voeren via een website die je gewoonlijk niet gebruikt”, zegt Aleksandra Vidanovski, communicatieverantwoordelijke van 2dehands.be.
 1. Belgische vuurwerkfederaties vragen Berx verbod te herzien: “Moeten we alle dingen die leuk zijn dan gaan verbieden?”
  Provincie Antwerpen

  Belgische vuurwerkfe­de­ra­ties vragen Berx verbod te herzien: “Moeten we alle dingen die leuk zijn dan gaan verbieden?”

  De Belgische Vuurwerk Federatie, Federatie Vuurwerk Detailhandelaars en de Groupement Artificiers Pyrotechnique Securité vragen in een open brief aan provinciegouverneur Cathy Berx én aan de federale regering om het totale vuurwerkverbod te herbekijken. “Onze producten zijn veilig en legaal, en samenscholingen zijn te vermijden door alleen vuurwerk toe te laten op privéterrein. En drukte vermijden op de spoedafdelingen? Er gebeuren ook ongevallen met fonduestellen. Moeten we alle dingen die leuk zijn dan gaan verbieden?”
 2. Bert de Bois en Isabel Manniën, cateraar van onder meer Studio 100 en uitbaters Bistrot Benoit zien zwarte sneeuw: “Maar het is niet het moment om te huilen”
  PREMIUM
  Antwerpen/Kapellen/Brasschaat

  Bert de Bois en Isabel Manniën, cateraar van onder meer Studio 100 en uitbaters Bistrot Benoit zien zwarte sneeuw: “Maar het is niet het moment om te huilen”

  Drie horecazaken, twee nieuwe concepten op komst en een samenwerking met twee andere cateraars tegen de feestdagen. Voort de cateraars van onder meer Tomorrowland en Studio 100 Bert de Bois en Isabel Manniën uit Kapellen zijn het net zo goed zware tijden, maar ze willen niet bij de pakken blijven zitten. “Het is niet simpel, maar we duwen door. Het is niet het moment om te huilen”, zegt Bert de Bois. Het koppel baat ook nog Bistrot Benoit uit in Antwerpen en The Chickenfarm met een afhaalpunt in Oud Antwerpen in Brasschaat.
 1. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?

 2. Skydiver springt uit ballon en slingert boven Californië
  Play

  Skydiver springt uit ballon en slingert boven Californië