Boomkweker Wim Stevens, zijn echtgenote Ellen en de dochters Zoë en Yana uit Kalmthout zetten zondag hun 'deuren' open voor de Dag van de Landbouw.
Volledig scherm
Boomkweker Wim Stevens, zijn echtgenote Ellen en de dochters Zoë en Yana uit Kalmthout zetten zondag hun 'deuren' open voor de Dag van de Landbouw. © Dag van de Landbouw

Boomkweker zet ‘deuren’ open op Dag van de Landbouw: “Aan elke plant die hier vertrekt is al jaren werk in gestoken”

KalmthoutDag van de Landbouw, dan denk je spontaan aan een melkveebedrijf of een varkensboer. Maar de landbouwsector is uiteraard meer dan dat. Een van de redenen voor Wim Stevens en zijn partner Ellen om hun nog relatief jonge boomkwekerij in de kijker te zetten. “Weinig mensen staan er bij stil hoeveel arbeid er vooraf gaat vooraleer die struik bij je in de tuin komt", zegt Wim Stevens, een man met een passie voor zijn planten. In totaal zetten elf bedrijven uit de provincie Antwerpen hun deuren open.

 1. Stabroek zegt voorwaardelijk ja tegen Nationaal Park Kalmthoutse Heide: “Eisen wel rechtszekerheid voor betrokken eigenaars”
  PREMIUM
  Stabroek

  Stabroek zegt voorwaarde­lijk ja tegen Nationaal Park Kalmthout­se Heide: “Eisen wel rechtsze­ker­heid voor betrokken eigenaars”

  De gemeente Stabroek heeft dan toch - net als de gemeente Kalmthout - de engagementsverklaring ondertekend voor de kandidatuur van Grenspark Kalmthoutse Heide om een Nationaal Park te worden. Het gaat wel om een voorlopige goedkeuring, want de gemeente eist duidelijkheid over de afbakening en over de uiteindelijke gevolgen. Lees hier alles in ons dossier Kalmthoutse Heide.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.