Iedereen kan dinsdag en woensdag in de raadszaal van het gemeentehuis van Kalmthout een boodschap achterlaten in het rouwregister voor Jaro
Volledig scherm
Iedereen kan dinsdag en woensdag in de raadszaal van het gemeentehuis van Kalmthout een boodschap achterlaten in het rouwregister voor Jaro © Gemeente Kalmthout

Boodschap achterlaten in rouwregister voor overleden supervrijwilliger Jaro (42) kan dinsdag en woensdag

KalmthoutKalmthout en omstreken is diep getroffen door het overlijden van Jaro De Bruyne (42). Voor de graag geziene supervrijwilliger opent de gemeente Kalmthout vanaf dinsdag een rouwregister in de raadszaal van het gemeentehuis, waar iedereen dinsdag en woensdag van 14 tot 20 uur langs kan komen om een kaartje af te geven of een korte boodschap achter te laten. 

 1. Héél Kalmthout in rouw na overlijden supervrijwilliger Jaro (42): “Gouden jongen, eeuwige glimlach en vooral altijd paraat, voor iedereen”
  PREMIUM
  Kalmthout

  Héél Kalmthout in rouw na overlijden supervrij­wil­li­ger Jaro (42): “Gouden jongen, eeuwige glimlach en vooral altijd paraat, voor iedereen”

  Het is als een schokgolf door de gemeente gegaan. Jaro De Bruyne, de supervrijwilliger van Kalmthout en omstreken, is op 42-jarige leeftijd overleden. De man had autisme, maar kon daar goed over praten. Jaro fietste jaarlijks duizenden kilometers om alle verenigingen te helpen met affiches rond te dragen of wat dan ook. De gemeente gaat vanaf dinsdag een rouwregister openen.
 2. 20 procent minder processierupsen door koud voorjaar, maar overlast zal niet minder zijn: “Haarden beter wegzuigen dan wegbranden”
  PREMIUM
  Provincie Antwerpen

  20 procent minder processie­rup­sen door koud voorjaar, maar overlast zal niet minder zijn: “Haarden beter wegzuigen dan wegbranden”

  Het koude voorjaar leek de populatie processierupsen flink te hebben verminderd, maar de overlast zal er dit jaar helaas toch niet minder om zijn. De provincie Antwerpen zet extra in om gemeenten te ondersteunen door informatieborden en waarschuwingslint uit te delen. “We zetten nu meer in op stofzuigen in plaats van biociden of wegbranden en we stimuleren ook het ophangen van mezenkastjes”, klinkt het bij processierups-expert Kathleen Verstraete. Al blijken die laatste ook in trek bij dieven, want in Lille werden er op enkele dagen tijd dertig gestolen.