“Ik denk toch regelmatig: ‘Ik hoop dat niemand nu een stommiteit uithaalt’”, zegt buurtbewoner Alain Truyts (67).
Volledig scherm
PREMIUM
“Ik denk toch regelmatig: ‘Ik hoop dat niemand nu een stommiteit uithaalt’”, zegt buurtbewoner Alain Truyts (67). © Tessa Kraan

“Als ik een brandweerwagen hoor, denk ik: het is zover”: in Kalmthout is een inferno nooit ver weg

37,5 vierkante kilometer aan rustgevende heide, dennenbos en vennen wordt al snel 37,5 vierkante kilometer aan potentiële brandhaard wanneer er wekenlang geen spatje regen valt. Het zou niet de eerste keer zijn dat de buren van de Kalmthoutse Heide geëvacueerd moeten worden omdat het brandt in hun achtertuin. “Ik denk toch regelmatig: ‘Ik hoop dat niemand nu een stommiteit uithaalt.’”

 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 2. Extra subsidies voor inwoners, temperatuur in gebouwen naar 19 graden en minder straatverlichting: “We moeten iets doen want energiefactuur stijgt van 1 naar 2,5 miljoen euro”
  PREMIUM
  Kalmthout

  Extra subsidies voor inwoners, tempera­tuur in gebouwen naar 19 graden en minder straatver­lich­ting: “We moeten iets doen want energiefac­tuur stijgt van 1 naar 2,5 miljoen euro”

  De gemeente Kalmthout neemt extra maatregelen om de energiefactuur naar beneden te halen. In de openbare gebouwen gaat de temperatuur naar 19 graden, het brandregime van de openbare verlichting wordt aangepast, de verlichting van de kerk gaat uit en ook de fontein aan de bibliotheek wordt stilgelegd. Er komen ook bijkomende subsidiemogelijkheden voor de inwoners. “We moeten besparen want onze energiefactuur stijgt van 1 naar 2,5 miljoen euro”, zegt burgemeester Lukas Jacobs (CD&V).
 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. Van Kasteel d’Ursel tot de Vlaaikensgang: op deze 7 locaties in de provincie Antwerpen maak je de mooiste trouwfoto’s
  PREMIUM
  Provincie Antwerpen

  Van Kasteel d’Ursel tot de Vlaaikens­gang: op deze 7 locaties in de provincie Antwerpen maak je de mooiste trouwfoto’s

  Stap jij bijna in het huwelijksbootje en ben je nog op zoek naar een leuke locatie om foto’s te nemen van je aanstaande en jezelf? Wij helpen je alvast op weg met 7 locaties voor trouwfoto’s in de provincie Antwerpen. Van Kasteel d’Ursel in Hingene tot de Vlaaikensgang in Antwerpen: hier leg je de mooiste dag van je leven vast op de gevoelige plaat.