Jaro De Bruyne (42) stierf vorige week plotseling en dat ging als een schokgolf door heel Kalmthout en omstreken.
Volledig scherm
PREMIUM
Jaro De Bruyne (42) stierf vorige week plotseling en dat ging als een schokgolf door heel Kalmthout en omstreken. © Repro Toon Verheijen

Afscheid van supervrijwilliger Jaro (42): “Beroemd van Loenhout tot Zandvliet en wereldberoemd in Kalmthout”

Kalmthout“Ik ben beroemd van Loenhout tot Zandvliet en wereldberoemd in Kalmthout”. Het was een legendarische uitspraak van Jaro, maar eentje waar hij misschien wel gelijk in had. Iedereen kende de altijd vriendelijke, goedlachse en opgewekte Jaro De Bruyne. De man die voor iedereen en elke vereniging klaar stond. Dit najaar krijgt hij een boom in het Arboretum en wie weet wordt er ooit wel een straat of plein naar hem genoemd. En later dit jaar ook een Jarofeest. “En dan dragen wij alle affiches rond, want dat verdien je nu eenmaal lieve Jaro.”

  1. Frustraties op 'lijn 12' blijven zich opstapelen: “Vervangbussen? Ja, maar ze vergeten al wel eens een halte of raken de weg kwijt”
    PREMIUM

    Frustra­ties op 'lijn 12' blijven zich opstapelen: “Vervang­bus­sen? Ja, maar ze vergeten al wel eens een halte of raken de weg kwijt”

    De gemeente Kalmthout schreef eind 2022 een niet al te vrolijke nieuwjaarsbrief naar de NMBS. Vertragingen, afgeschafte treinen, verouderd materiaal. Maar ook in Essen heerst er ontevredenheid. De voorbije weekends was het schering en inslag dat er door werken geen treinen reden. “Waarom worden die werken niet op hetzelfde moment uitgevoerd ?”
    Kalmthout