Gemeente Kalmthout
Volledig scherm
© Gemeente Kalmthout

Achterbroek neemt deel aan project ‘Veerkrachtige Dorpen’

KalmthoutIn Achterbroek start op 2 april het project ‘Veerkrachtige Dorpen’. Samen met de inwoners wordt een actieplan uitgewerkt om Achterbroek leefbaarder te maken.

 1. Afgeschafte treinen en lange vertragingen in station Noorderkempen én op verbinding Essen-Puurs zorgt voor ergernissen bij pendelaars
  Brecht/Essen

  Afgeschaf­te treinen en lange vertragin­gen in station Noorderkem­pen én op verbinding Es­sen-Puurs zorgt voor ergernis­sen bij pendelaars

  De trein is altijd een beetje reizen. Voor de pendelaars die elke dag de trein in station Noorderkempen nemen of er ’s avonds na een werkdag weer willen geraken, is dat de laatste tijd effectief zo maar dan niet meteen in de positieve zin. Treinen die geschrapt worden en lange vertragingen lijken de voorbije weken schering en inslag. “We beseffen dat dit niet aangenaam is voor de reiziger, maar veel is te wijten aan ziekte en quarantaineverplichtingen onder het personeel", zegt NMBS-woordvoerder Bart Crols.
 2. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.