Om 7.40 uur merken we al een eerste fietser op die het rode licht negeert en oversteekt.
Volledig scherm
Om 7.40 uur merken we al een eerste fietser op die het rode licht negeert en oversteekt. © Laenen

Acht overtreders in één uur

KALMTHOUTTreinongevallen of smeekbedes van Infrabel, het maakt weinig indruk op de mensen. In Heide Kalmthout hebben gisteren acht mensen de spoorweg overgestoken terwijl het licht op rood stond, in amper een uur tijd. Dat blijkt uit een onderzoek van deze krant. "Er is meer controle nodig", geeft burgemeester van Kalmthout, Lukas Jacobs (CD&V), toe.

 1. Marathon 4 Hope wil geld inzamelen voor Te Gek!?: “Ook voor niet-lopers is er van alles te beleven”
  Wuustwezel

  Marathon 4 Hope wil geld inzamelen voor Te Gek!?: “Ook voor niet-lo­pers is er van alles te beleven”

  Marathon 4 Hope werd vorig jaar boven de doopvont gehouden en lokte bij de eerste editie 750 lopers. Dit jaar wil de organisatie weer een steentje bijdragen aan het goede doel en mikken ze op 1.000 lopers. “Samen met de lopers, lokale ondernemers en vele supporters willen we geld inzamelen voor Te Gek?!”, zegt Jeroen Dingemans van Forward Coaching, medeorganisator van Marathon 4 Hope.
 2. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.