Het gemeentehuis van Kalmthout.
Volledig scherm
Het gemeentehuis van Kalmthout. © Toon Verheijen

Aantal inwoners blijft stijgen (en vrouwen blijven in de meerderheid)

KalmthoutKalmthout zet de groei in het aantal inwoners voort. Op 1 januari 2022 stond de teller op 19.181 inwoners en dat zijn er 162 meer dan een jaar eerder.

 1. Getest en goed bevonden: de robotcoaster in Robotland: “Robot met zes assen zwiert je in alle richtingen”
  Essen

  Getest en goed bevonden: de robotcoas­ter in Robotland: “Robot met zes assen zwiert je in alle richtingen”

  Het technologiepark Robotland in Essen heeft er sinds dit weekend een unieke attractie bij. In het midden van de voormalige douaneloods staat een robotcoaster waarvan er slechts enkele in de wereld staan. De robot die voor de coaster gebruikt wordt, wordt normaal ingezet in de industrie. Waar een rollercoaster in een pretpark een heel traject aflegt, blijft deze op z’n plaats staan maar blijft het effect hetzelfde. “Het zorgt toch voor wat extra beleving in ons park. Nog een ritje Toon?”, grijnst zaakvoerder Luc Van Thillo. Robotland plant binnenkort nog iets nieuws in samenwerking met AZ Klina.
 1. Kalmthout brengt pakkend eerbetoon aan overleden supervrijwilliger Jaro (42): “Hij was een vriend van elke inwoner”
  PREMIUM
  Kalmthout

  Kalmthout brengt pakkend eerbetoon aan overleden supervrij­wil­li­ger Jaro (42): “Hij was een vriend van elke inwoner”

  Bijna dag op dag één jaar na zijn overlijden hebben Kalmthout en omstreken afscheid genomen van supervrijwilliger Jaro De Bruyne. Honderden mensen kwamen zaterdag eerst aan de Vredelaan en nadien op de Heidestatieplaats hulde brengen aan de man die zich jarenlang met veel enthousiasme en volstrekt belangeloos inzette voor tal van lokale verenigingen. “Kon Jaro dit maar zien, hij zou nogal stralen.”