Woensdagochtend werden drie schapen doodgebeten aangetroffen op een wei in de Kalmthoutse Heide
Volledig scherm
PREMIUM
Woensdagochtend werden drie schapen doodgebeten aangetroffen op een wei in de Kalmthoutse Heide © Bert Plasmans

7 schapen doodgebeten op Kalmthoutse Heide, 20 dieren gewond: “Een grote hond is misschien over de omheining gesprongen”

Kalmthout/StabroekZeven dode en twintig gewonde schapen. Dat is de balans van een ravage op een wei op de Kalmthoutse Heide, waarschijnlijk aangericht door een grote hond. “We hebben echt een band met onze dieren. Dit komt heel hard aan”, reageert eigenaar en herder Bert Plasmans (39) van De Hoeder, een ecologisch natuurbeheerbedrijf uit Stabroek. 

 1. Terrassen weer open op 8 mei: wat doet Kalmthout als steun voor de horeca?
  PREMIUM
  Kalmthout

  Terrassen weer open op 8 mei: wat doet Kalmthout als steun voor de horeca?

  De horeca mag – als de coronacijfers niet verslechteren – op 8 mei weer klanten ontvangen. Wel alleen buiten op het terras. Uit een rondvraag bij het gemeentebesturen blijkt nu dat er heel wat aanvragen voor extra terrassen komen. Bijna overal staat het plaatselijke bestuur dat ook toe en worden er zelfs geen belastingen geheven voor zover die er al zijn. Maar wat doet uw gemeente? In Kalmthout krijgt élke inwoner onder meer een horecabon van 10 euro.
 2. Kapellen geeft negatief advies voor pijpleiding tussen Antwerpse haven en Ruhrgebied: “Ontoelaatbare schade aan groen karakter gemeente”
  Kapellen

  Kapellen geeft negatief advies voor pijplei­ding tussen Antwerpse haven en Ruhrgebied: “Ontoelaat­ba­re schade aan groen karakter gemeente”

  Het schepencollege van Kapellen heeft een negatief advies geformuleerd voor de plannen van de Vlaamse overheid om tussen de Antwerpse haven en het Ruhrgebied een ondergrondse leidingstraat aan te leggen. Het noordelijk tracé, één van de drie potentiële routes, gaat door de gemeente. “Zes woningen zouden moeten worden gesloopt en er wordt 7,5 kilometer bos doorkruist”, klinkt het bij het gemeentebestuur.
 1. Man wil dak herstellen maar dat loopt helemaal anders dan gepland
  Play

  Man wil dak herstellen maar dat loopt helemaal anders dan gepland

 2. Beer met gewonde poot gaat lunch ophalen bij inwoner in Michigan
  Play

  Beer met gewonde poot gaat lunch ophalen bij inwoner in Michigan