1. Kind van Belgisch kolonialist en Rwandese moeder na 74 jaar eindelijk erkend: “Hilarisch om mijn eigen geboorte bewust mee te maken”
  PREMIUM
  Wuustwezel

  Kind van Belgisch kolonia­list en Rwandese moeder na 74 jaar eindelijk erkend: “Hilarisch om mijn eigen geboorte bewust mee te maken”

  De gemeenschap van metissen in ons land heeft een historisch moment beleefd. Die kinderen van een Belgisch kolonialist en Afrikaanse moeder gingen lange tijd zonder erkenning door het leven. Daar komt stilaan verandering in, want Paul Totori (74) uit Loenhout heeft woensdagochtend als allereerste metis een geboorteakte gekregen op het gemeentehuis van Wuustwezel. “Ik besta eindelijk.”
 1. Boeren wonen massaal infoavond bij over dossiers die zware impact kunnen hebben op landbouwsector
  PREMIUM
  Wuustwezel/Essen/Kalmthout/Brecht/Stabroek/Kapellen

  Boeren wonen massaal infoavond bij over dossiers die zware impact kunnen hebben op landbouw­sec­tor

  De landbouwers uit de Noorderkempen staan net als de rest van de boeren uit Vlaanderen voor heel wat uitdagingen. Het mestactieplan, het stikstofdossier, de leidingstraat tussen Antwerpen en het Ruhrgebied om er maar enkele te noemen. Een informatieavond met verschillende betrokken actoren in het GC Kadans lokte 350 boeren en maakt duidelijk dat de boeren vooral nood hebben aan communicatie.
 1. Onder begeleiding van orkest brengen vijf bekende stemmen kerstconcert in Stabroek
  Stabroek

  Onder begelei­ding van orkest brengen vijf bekende stemmen kerstcon­cert in Stabroek

  De Sint-Catharinakerk op het Kerkepad in Stabroek vormt op maandag 19 december vanaf 19.30 uur het decor voor een kerstconcert uit de tournee ‘Kerst in Vlaanderen’. Onder begeleiding van ‘The New Bis Band’ brengen Gene Thomas, Yannick Bovy, Celien Hermans, Andrei Lugovski (finalist Idool 2007) en Sven De Gendt (bekend van The Voice 2022) mooie kerstliedjes en bekende nummers uit hun eigen repertoire. Meer informatie en tickets via www.kerstinvlaanderen.be.
 1. KEMPENSE KLEPPERS. Knikmopsen en Rollmopsen voor de halve wereldbol, maar bij Gebroeders Geens koesteren ze de Kempense zandgrond: “We zijn zo Hoogstraats als de aardbei”
  PREMIUM
  Hoogstraten

  KEMPENSE KLEPPERS. Knikmopsen en Rollmopsen voor de halve wereldbol, maar bij Gebroeders Geens koesteren ze de Kempense zandgrond: “We zijn zo Hoogstraats als de aardbei”

  Een Rollmops en een Knikmops. Je kan de kleine werkmachines met de schattige naam regelmatig spotten op een boerderij, bij bouwbedrijven of in andere sectoren. Meestal met die typische gele kleur, al duiken ze tegenwoordig ook op in heel wat andere tinten. Weinigen die het weten, maar de handige machines werden bedacht en gemaakt door het oerkempens bedrijf van Frans en Marcel Geens uit Hoogstraten. Zij verdienen dan ook die titel van Kempense Klepper. “De naam Rollmops? Die heeft een grappige oorsprong...”
 1. Van Schoten tot Waarloos: op deze 14 kerstmarkten in de regio Antwerpen dompel je jezelf volledig onder in de kerstsfeer
  PREMIUM
  Regio Antwerpen

  Van Schoten tot Waarloos: op deze 14 kerstmark­ten in de regio Antwerpen dompel je jezelf volledig onder in de kerstsfeer

  Sinterklaas is nog maar net in het land, maar we tellen met zijn allen al volop af naar de kerstdagen. Het belooft zoals steeds een periode vol lichtjes, lekker eten en sfeervolle kerstmarkten te worden. Heb jij zin om de kerstsfeer op te snuiven? Wij lijsten veertien kerstmarkten op in Antwerpen en omstreken om helemaal in de kerststemming te komen.
 2. Van Guapa tot LEF: bij deze 5 lokale boetiekjes in de regio Antwerpen kan je ook op Black Friday rekenen op een persoonlijke service
  PREMIUM
  Regio Antwerpen

  Van Guapa tot LEF: bij deze 5 lokale boetiekjes in de regio Antwerpen kan je ook op Black Friday rekenen op een persoonlij­ke service

  Morgen is het opnieuw Black Friday. Vooral grote winkelketens geven dan enorme kortingen op hun collecties. Maar deze feestdag voor de consument is ook de ideale gelegenheid om lokale boetiekjes in de kijker te zetten. Daar kan je steeds rekenen op persoonlijk en eerlijk advies. Wij hebben voor jou vijf boetieks opgelijst in de regio Antwerpen, die jouw bezoekje waard zijn: van LEF in Antwerpen tot Guapa in Zoersel.

Populair in HLN+ REGIO

 1. Inwoners van Stabroek uitgedaagd voor pronostiek Rode Duivels: lokale cadeaubonnen te winnen
  Stabroek

  Inwoners van Stabroek uitgedaagd voor pronostiek Rode Duivels: lokale cadeaubon­nen te winnen

  De gemeente Stabroek wil graag de Duivelsgekte aanwakkeren. In het gemeentehuis zijn alvast een levensgrote Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne en Yannick Carrasco uit karton terug te vinden. Verder heeft het lokaal bestuur haar inwoners uitgedaagd om de uitslagen van de wedstrijden van de Rode Duivels te voorspellen. Wie een aankoop doet bij de plaatselijke handelaar, krijgt een flyer met een code om online deel te nemen aan de pronostiek via ‘Tifogames’. Onder de tien best gerangschikte deelnemers zal een prijzenpot van 750 euro aan lokale cadeaubonnen verdeeld worden. Mits de code kan je hier meedoen.
 1. IN KAART. Wat doet uw stad of gemeente om de energiefactuur onder controle te houden? Wij vroegen het in heel Vlaanderen
  REGIO

  IN KAART. Wat doet uw stad of gemeente om de energiefac­tuur onder controle te houden? Wij vroegen het in heel Vlaanderen

  Wordt het OCMW in uw gemeente stilaan overspoeld door mensen die financiële hulp komen vragen? Is er nog geld over om een ijspiste aan te leggen? Met hoeveel graden draait het lokaal bestuur de thermostaat naar beneden? Gaat de straatverlichting straks uit? En bestaan er 'onbekende’ energiepremies waar u recht op heeft in uw gemeente? Op die en nog andere vragen zochten wij een antwoord bij 290 gemeenten in onze Grote Energierondvraag.
 2. Hype uit Dubai wil nu ook Antwerpen veroveren: “In ARTDOME keer je terug naar het stenen tijdperk en ontdek je de ruige wereld van Banksy”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Hype uit Dubai wil nu ook Antwerpen veroveren: “In ARTDOME keer je terug naar het stenen tijdperk en ontdek je de ruige wereld van Banksy”

  Het verhaal van de grote impressionisten of de dinosaurussen die probeerden te overleven: in Antwerpen komen ze op een unieke wijze naar je toe. Op een verloederd stukje Scheldebocht verrees onlangs de nieuwe digitale kunsttempel ARTDOME. De hype van deze onderdompelende verteltechnieken komt overgewaaid van Dubai, waar het al een tijdje de bovenhand neemt van klassieke musea: “Een unieke aanwinst voor Europa.”
 1. Fixit Kalmthout wint met libero Fleur Baens de derby tegen Brabo Antwerpen “Niet verwacht, wel gehoopt”
  Volleybal liga a vrouwen

  Fixit Kalmthout wint met libero Fleur Baens de derby tegen Brabo Antwerpen “Niet verwacht, wel gehoopt”

  De vrouwenteams uit Kalmthout en Leuven promoveerden op het einde van het vorig seizoen naar de Liga. Iedereen voorspelde dat het voor de beide ploegen een lange overlevingsstrijd zou worden in de Belgische eredivisie. Volley Haasrode Leuven had zaterdagavond een punt gepakt van Tchalou Volley. Dat kan beter, dachten ze bij Fixit Kalmthout en het team van coach Claes won zondagmiddag het burenduel tegen Brabo Antwerpen na vijf spannende sets.