1. Van betoverende fruitgaarden tot kastelenpracht: 6 keer fietsen in de Antwerpse rand
  PREMIUM
  Antwerpen

  Van betoveren­de fruitgaar­den tot kastelen­pracht: 6 keer fietsen in de Antwerpse rand

  Het stralende weer nodigt uit tot een ontspannende fietstocht. Zin om een nieuwe toer te ontdekken? Wij selecteerden zes uitgestippelde themaroutes in de Antwerpse rand die de moeite waard zijn: van abdijen over steenbakkerijen tot fruitgaarden. Ontdek hier waar je samen met vrienden of familie op pad kan gaan in onder andere de buurt van Kalmthout, Brasschaat, Malle, Ranst en Boom. Ontdek hier meer over de mooiste fietsroutes van Vlaanderen.
 2. Politiezone Grens ziet als enige aantal inbraken licht stijgen, elders blijven cijfers aan de lage kant
  PREMIUM
  Noordrand Antwerpen

  Politiezo­ne Grens ziet als enige aantal inbraken licht stijgen, elders blijven cijfers aan de lage kant

  In verschillende Nederlandse gemeenten lijkt het aantal inbraken weer fors te stijgen nu dat de maatregelen versoepeld zijn, maar in enkele politiezones in de noordrand van Antwerpen lijkt die tendens zich niet voort te zetten. Al is er in de politiezone Grens wél een kleine stijging. De politie wil graag ook enkele tips meegeven om inbrekers af te schrikken.
 1. Kalmthoutenaar is gelukkig, woont graag in eigen gemeente en er is groot vertrouwen in het bestuur: “Vooral blij dat dienstverlening wordt geapprecieerd”
  Kalmthout

  Kalmthoute­naar is gelukkig, woont graag in eigen gemeente en er is groot vertrouwen in het bestuur: “Vooral blij dat dienstver­le­ning wordt geappreci­eerd”

  De Kalmthoutenaar is gelukkig, woont graag in zijn eigen gemeente en heeft - in vergelijking met andere gemeenten - zelfs een redelijk vertrouwen in het gemeentebestuur. Als is er ook wel een werkpuntje, want op vlak van fietspaden kan er nog wel heel wat verbeteren. Dat blijkt uit de Gemeente- en Stadsmonitor waarin gepeild wordt naar de tevreden- of ontevredenheid van de inwoners rond dertien onderwerpen.
 2. Paul Snoeys (54) van De Gulden Coppe in Hoogstraten nieuwe voorzitter Horeca Provincie Antwerpen
  Hoogstraten

  Paul Snoeys (54) van De Gulden Coppe in Hoogstra­ten nieuwe voorzitter Horeca Provincie Antwerpen

  Paul Snoeys (54) van restaurant-brasserie De Gulden Coppe in Hoogstraten is de nieuwe voorzitter van Horeca provincie Antwerpen. Hij volgt daarmee Ed Van den Ouweland (58), ex-Hoogstratenaar en tegenwoordig woonachtig in Schilde, op. “We hebben de voorbije jaren onze sector op de kaart gezet en geprofessionaliseerd”, klinkt het. Ed runde verschillende horecazaken waaronder tot 2019 brouwerij ‘t Pakhuis in Antwerpen.
 1. Van Viswijf en Silent Killer tot Black Dreams: vergeet even de traditionele bieren en kies eens voor een lokale topper
  PREMIUM
  Provincie Antwerpen

  Van Viswijf en Silent Killer tot Black Dreams: vergeet even de traditione­le bieren en kies eens voor een lokale topper

  De namen klinken niet alleen beter, ze smaken ook gewoon geweldig goed: bieren van onze lokale brouwers. De terrassen zijn weer open dus probeer ze daar al eens te ontdekken. Of bestel ze gewoon bij de kleine brouwerijen die toch wel wat geleden hebben onder de crisis en geniet ervan tijdens een barbecue thuis. Wij selecteerden zes lokale brouwerijen en een van hun toppers. En ja, we hebben ze zelf geproefd én goed bevonden. Schol en geniet!
 2. Dorpsfiguren komen weer tot leven in ‘Kalmthout in Beelekes II’: “We kregen veel vraag naar een vervolg”
  PREMIUM
  Kalmthout

  Dorpsfigu­ren komen weer tot leven in ‘Kalmthout in Beelekes II’: “We kregen veel vraag naar een vervolg”

  Het unieke stripboek ‘Kalmthout in Beelekes’ krijgt een tweede deel. Onder impuls van stripkenner/stripfanaat Jan Francken is er een vervolg waarin opnieuw enkele legendarische figuren of speciale gebeurtenissen uit Kalmthout een plaats hebben gekregen. Wie kent er Vettige Rik of konijnendief De Gover? Het boek wordt wel pas in het najaar wel officieel voorgesteld.
 1. Langverwachte festivalvreugde barst weldra los in Brecht: “Honderd tafeltjes van vier en sfeer à la Tomorrowland”
  Brecht

  Langver­wach­te festival­vreug­de barst weldra los in Brecht: “Honderd tafeltjes van vier en sfeer à la Tomorrow­land”

  Vanaf 13 augustus zijn festivals tot 75.000 bezoekers weer toegelaten. Daarop wachten de Brechtse disjockey Gery Moens (41) en zijn Limburgse collega Steven Martens niet. Op zondag 20 juni pakken ze uit met het allereerste festival van België na de tweede lockdown op een wei in Brecht. Al moet je tijdens ‘The Sound Of The DJ’s’ nog wel aan tafel blijven zitten en dat mag maximaal in groep van vier personen.
 2. 150 kilogram zwerfvuil opgeraapt in 3,5 jaar: plogger Jean-Michel (46) start crowdfunding voor fotoboek van afvalvangsten
  Kapellen

  150 kilogram zwerfvuil opgeraapt in 3,5 jaar: plogger Jean-Mi­chel (46) start crowdfun­ding voor fotoboek van afvalvang­sten

  Naar schatting 150 kilogram zwerfvuil heeft Jean-Michel Meyers (46) uit Kapellen de afgelopen drieënhalf jaar tijdens het joggen uit het Mastenbos en Ertbrandbos geraapt. Driehonderd beelden van deze afvalvangsten wil de grafische vormgever nu bundelen in een fotoboek. Hij is een crowdfunding opgestart, waarmee hij hoopt duizend exemplaren te drukken. Daarvan zal hij een groot deel aan wandelaars en fietsers in het bos uitdelen. Op die manier wil hij hen vragen hun afval niet achter te laten.
 1. KSK Kalmthout zet groot scherm voor Rode Duivels: “En nu hop, tot in de finale”
  Kalmthout

  KSK Kalmthout zet groot scherm voor Rode Duivels: “En nu hop, tot in de finale”

  KSK Kalmthout gaat vanaf 12 juni een groot scherm zetten op het binnenterrein tussen de poort en de kantine om onze Rode Duivels naar de finale te schreeuwen. De gemeente heeft daarvoor het licht op groen gezet. Er zijn zo'n vijftig tafels van vier personen beschikbaar. “We zijn zo blij dat we iets kunnen organiseren, want het is - net als voor iedereen - echt wel een zwart jaar geweest”, zegt Danny Van Heybeeck.
 1. Vlaamse primeur voor Kalmthoutse Heide: roken voortaan verboden bij code geel
  PREMIUM
  Kalmthout

  Vlaamse primeur voor Kalmthout­se Heide: roken voortaan verboden bij code geel

  Na de brand afgelopen weekend op de Kalmthoutse Heide, veroorzaakt door een open vuur, heeft burgemeester Lukas Jacobs (CD&V) beslist om een algemeen rookverbod in te voeren. Dat geldt vanaf code geel. De Kalmthoutse Heide is daarmee het eerste natuurgebied in Vlaanderen waar zo’n verbod van kracht is. Minister Zuhal Demir (N-VA) gaf dinsdag al aan om te onderzoeken of het overal in Vlaanderen kan ingevoerd worden.
 2. Klacht wegens racisme en haat tegen kersvers voorzitter Vlaams Belang Kalmthout: “Ik laat me niet intimideren”
  Kalmthout/Essen

  Klacht wegens racisme en haat tegen kersvers voorzitter Vlaams Belang Kalmthout: “Ik laat me niet intimide­ren”

  Kersvers voorzitter van Vlaams Belang Kalmthout Stefan Haes (30) is dinsdag door de politiezone Grens verhoord na een officiële klacht wegens ‘aanzetten tot haat of geweld tot een groep of gemeenschap (racisme/xenofobie)’. De klacht kwam er naar aanleiding van enkele posts op de facebookgroep ‘Noordfront’. “Ik noem dit politieke intimidatie”, zegt Stefan Haes. Als de man voor de rechtbank moet komen riskeert hij in principe tot zes maanden cel.
 1. Conciërge Universiteit Antwerpen opgepakt: “Verhandelde drugs vanuit conciërgewoning in bijzijn van kinderen”
  ANTWERPEN

  Conciërge Universi­teit Antwerpen opgepakt: “Verhandel­de drugs vanuit conciërge­wo­ning in bijzijn van kinderen”

  De Antwerpse politie heeft de conciërge van Campus Groenenborger van de Universiteit Antwerpen gearresteerd. Ook zijn vrouw is door de politie meegenomen. Het koppel zou op de parking en in de omgeving van de conciërgewoning drugs verhandeld hebben. “Dit is absoluut niet iets waarmee je als universiteit mee geassocieerd wil worden en betreuren dit erg", zegt woordvoerder Peter De Meyer. Het klantenbestand van de conciërge bestond zeker uit enkele studenten, maar ook heel wat buitenstaanders.
 1. Afscheid van supervrijwilliger Jaro (42): “Beroemd van Loenhout tot Zandvliet en wereldberoemd in Kalmthout”
  PREMIUM
  Kalmthout

  Afscheid van supervrij­wil­li­ger Jaro (42): “Beroemd van Loenhout tot Zandvliet en wereldbe­roemd in Kalmthout”

  “Ik ben beroemd van Loenhout tot Zandvliet en wereldberoemd in Kalmthout”. Het was een legendarische uitspraak van Jaro, maar eentje waar hij misschien wel gelijk in had. Iedereen kende de altijd vriendelijke, goedlachse en opgewekte Jaro De Bruyne. De man die voor iedereen en elke vereniging klaar stond. Dit najaar krijgt hij een boom in het Arboretum en wie weet wordt er ooit wel een straat of plein naar hem genoemd. En later dit jaar ook een Jarofeest. “En dan dragen wij alle affiches rond, want dat verdien je nu eenmaal lieve Jaro.”
 2. Natuurbrand in Brecht wellicht veroorzaakt door brandbare fosforkogels: “Onbegrijpelijk hoe zo’n fout kan gebeuren”
  Brecht/Wuustwezel

  Natuur­brand in Brecht wellicht veroor­zaakt door brandbare fosforko­gels: “Onbegrij­pe­lijk hoe zo’n fout kan gebeuren”

  Het feit dat er door Defensie brandbare fosforkogels zijn gebruikt die de aanleiding zouden zijn voor de brand op het Groot Schietveld in Brecht en Wuustwezel, zorgt voor gefronste wenkbrauwen. Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir (N-VA) stelt Defensie alvast in gebreke. Het parket van Antwerpen wil voorlopig geen commentaar geven, hetzelfde geluid bij Defensie zelf.