Vincent Kompany na racisme-incident van zondag: “Het is nu aan de leidinggevenden om échte actie te ondernemen”

Jupiler Pro LeagueWanneer Vincent Kompany spreekt, luister je. Zeker nu de RSCA-coach voor het eerst – en wellicht voor het laatst – uitgebreid terugkwam op het racisme-incident van zondag. “Iedereen moet toch een mens kunnen zien in plaats van een huidskleur?” 

33 reacties

 • Eric Bex

  5 maanden geleden
  Alsof racisme in België enkel in het Club Brugge stadion te horen zou zijn 🤔. Het gebeurt overal dag in dag uit maar voor sommigen is alles goed om deze prachtige club en haar fantastisch supporterslegioen in een slecht daglicht te plaatsen.
 • Ludo Wouters

  5 maanden geleden
  Kompany gaat Lukaku achterna. Bij verlies halen ze snel de racismekaart boven. Dat is de joker voor gekleurde mensen, want racisme werkt toch maar in één richting niet?
 • Alfons Detemmerman

  5 maanden geleden
  Over racisme op de velden heeft hij gelijk maar persoonlijk denk ik dat die zijn politieke loopbaan aan het voorbereiden is
 • Peter Debrouwer

  5 maanden geleden
  Is mediageile kompany daar nu nog over aan het bleiten ? Wat zal hij vandaag uitvinden bij verlies ? Of staat het resultaat al van voordien weer vast ?
 • alain schils

  5 maanden geleden
  Vincent, reageer onmiddellijk en neem je ploeg van het veld en vul het wedstrijdformulier in. Geen commentaar geven voor de media die de zaak alleen maar gebruiken voor meer kijkcijfers. Dan moet het bondsparket en het gerechtelijk apparaat in werking treden. Deze twee instanties durven echter geen maatregelen te nemen omdat er teveel geld is mee gemoeid.
 1. Zien onze eerste en tweede klasse er straks zo uit? En is dat voor de voetbalfan wel duidelijk? Het 14-18-plan uitgelegd
  Jupiler Pro League
  3

  Zien onze eerste en tweede klasse er straks zo uit? En is dat voor de voetbalfan wel duidelijk? Het 14-18-plan uitgelegd

  Het ziet eruit als een kluwen waarin een kat haar jongen niet terugvindt, het voorstel voor een nieuwe competitie dat vanaf het seizoen 2024-2025 ingang moet vinden. Met nog steeds play-offs, maar dan zonder halvering van de punten. Met twee tot vier promovendi. Met een spanningsboog die tot de laatste speeldag strak staat, zo lijkt het wel. Als het nummer 14 uit de reguliere competitie, kan je nog Europees voetbal spelen, maar als zevende kan je nog degraderen. Zoals je als het nummer tien uit tweede klasse, nog kans hebt op promotie via knock-out play-offs.