Lorin Parys, CEO van de Pro League, in overleg met Anderlecht-voorzitter Wouter Vandenhaute.
Volledig scherm
PREMIUM
Lorin Parys, CEO van de Pro League, in overleg met Anderlecht-voorzitter Wouter Vandenhaute. © Photo News

Verbolgenheid groot bij G5 na blokkering door kleinere clubs: vandaag geen stemming over competitieformat, wél een debat

Jupiler Pro LeagueVandaag geen stemming over het competitieformat, wél een debat. Een poging van de Pro League om de violen gelijk te stemmen. Maar de verdeeldheid is groot: binnen de G5 gaan er zelfs stemmen op tot een Pro League met alleen de zestien eersteklassers. 

6 reacties

 • Frankie A S Goethals

  4 maanden geleden
  Als men wil beletten dat onze voetbalclubs extra geld puren uit de TV-rechten moeten diezelfde supporters ook maar bereid zijn om (veel) hogere ticketprijzen te betalen. Voetbal is business en de clubs zijn bedrijven. Wil je amateurvoetbal zien ga dan naar 1B kijken of nog lager, maar stop met zagen.
 • frans ornelis

  4 maanden geleden
  de grote ploegen willen zoveel mogelijk van tv geld profiteren ten koste van de andere het is alleen om het geld te doen overal in het buitenland zijn er 18 ploegen waaom zou hiet niet kunnen
 • Dirk Doms

  4 maanden geleden
  @Cor Vermonden, inderdaad ik ben er zeker van dat de overgrote meerderheid van de voetbalfans hier direkt voor tekenen.
 • E C

  4 maanden geleden
  Ze willen er weer een potje van maken . 18 ploegen. 3 dalers. Toch niet moeilijk.
 • jean pierre rooseleir

  4 maanden geleden
  Inderdaad Cor zoals vroeger. Maar ja het draait alleen nog om geld.
 1. Union reageert op Verhaeghe: “Blij met onze tweede plaats in Premier League”, zegt Mazzu - Bormans: “Tweede kleinste budget”
  Jupiler Pro League
  34

  Union reageert op Verhaeghe: “Blij met onze tweede plaats in Premier League”, zegt Mazzu - Bormans: “Tweede kleinste budget”

  Met een kwinkslag reageerde Felice Mazzu op de stoute uitspraak van Bart Verhaeghe. De Club-voorzitter had tijdens de Brugse titelviering gezegd dat zij niet tegen Union kampen, maar wel tegen Brighton, “een club veel rijker dan wij”. Mazzu: “Dan ben ik blij met onze tweede plaats in de Premier League.” Ook Philippe Bormans, de CEO van Union, reageerde: “Wij zijn een sportief project, geen financieel project.”