Het Jan Breydel van Club en Cercle Brugge.
Volledig scherm
Het Jan Breydel van Club en Cercle Brugge. © Photo News

Topclubs niet onder indruk van Cercle Brugges “knuppel in het hoenderhok”, vrijdag uitsluitsel?

Jupiler Pro LeagueHoeveel clubs zal 1A tellen wanneer in het tweede weekend van augustus de nieuwe voetbalcompetitie in ons land wordt afgetrapt? Als het van Cercle Brugge afhangt: 20. De Vereniging plaatst een voorstel op de agenda van de Algemene Vergadering van de Pro League van komende vrijdag om alsnog naar een nieuw format over te schakelen. Nogal wat (kleinere) teams zouden het voorstel genegen zijn, de topclubs zijn naar verluidt niet onder de indruk.

29 reacties

 • René Van Halen

  9 maanden geleden
  Het zou beter zijn een competitie met twaalf of veertien ploegen waarvan elk jaar twee of drie degraderen. Dan is 1B geen kerkhof meer en kan men PO2 gebruiken om de degradatie te beslechten en speelt men daar terug wedstrijden met inzet. En de televisie verplichten ook wedstrijden van 1B uit te zenden.
 • rik cappelle

  9 maanden geleden
  Als de G5 gaat voor hun eigen televisierechten blijft er van ploegen als Cercle niks meer over. Of wensen ze soms nog wat geld van ons om aan hun Russische oligarch te geven misschien ? Evenveel stemrecht voor Monaco als voor een G5 ploeg, ja zal 't gaan ja.
 • Olivier Stubbe

  9 maanden geleden
  Begin met de basis.. clubs uit handen houden van malafide buitenlandse investeerders. Dat scheelt al 50 procent meer toeschouwers bij de kleintjes die hun ziel niet verkopen. Ze zweven op een kunstmatig platform. Mocht alles gekuist zijn tot op de bodem, heeft Belgie 14 profclubs en 10 semi profclubs wat een goeie weergave is ... sommige kleintjes willen nu graaien om binnen 3 jaar failliet te zijn. Sportief telt niet meer en factor geluk telt meer tegenwoordig Dan de factor van een pechseizoen
 • EDMOND VERSCHUEREN

  9 maanden geleden
  Ze zullen wel buigen, zij het tegen hun zin, als de uitspraak van het BMA komt. En hopelijk nog met grote schadeloosstelling eisen
 • Francois Jonckheere

  9 maanden geleden
  Dat de 11 andere clubs in 1A en de clubs in 1B nu eens weigeren aan de competitie te beginnen als de G5 niet wil toegeven op gebied van 1 club 1 stem en de competitie met 20 ploegen. Denkelijk zal het niet lang duren dat alsdan ook met de "kleintjes" rekening wordt gehouden en niet uitsluitend met de "euro's".
 1. Persoonlijke assistent van Kompany trotseert vrieskou in korte broek en korte mouwen: “En in de zomer draagt hij een dikke jas”
  Play
  Anderlecht
  9

  Persoonlij­ke assistent van Kompany trotseert vrieskou in korte broek en korte mouwen: “En in de zomer draagt hij een dikke jas”

  Het was verschrikkelijk koud, gisteravond tijdens het bekerduel tussen Union en Anderlecht. Het kwik daalde stevig onder nul - ongeveer tot -6 - en de gure wind maakte het helemaal pijnlijk. Maar één man had er schijnbaar geen last van: Rodyse Munienge, een boezem- en jeugdvriend van Vincent Kompany en nu zijn persoonlijke assistent. “Misschien moet Van Ranst er eens een onderzoek naar doen.”
 2. Bekvechten over VAR-penalty. Brys: “De regel is er nu eenmaal” - Dury: “Ik zal goed naar je luisteren als je zo eens verliest”
  Play
  Jupiler Pro League
  28

  Bekvechten over VAR-penalty. Brys: “De regel is er nu eenmaal” - Dury: “Ik zal goed naar je luisteren als je zo eens verliest”

  OH Leuven haalde een 2-0 achterstand op en klimt voorbij Anderlecht naar de vierde plaats, Zulte Waregem ziet zijn zegereeks afgebroken. Maar daar ging het na de wedstrijd in het Regenboogstadion totaal niet over. De voor Leuven beslissende strafschop was hét gespreksonderwerp. En dan vooral de beslissing van ref Vergoote om op aangeven van de VAR de elfmeter te laten hernemen nadat Louis Bostyn de eerste poging van David Hubert had gered.
 1. Mignolet: "Met de jongens die nu thuiszitten, hadden we nog heel erg mooie dingen kunnen doen in Europa"
  Play

  Mignolet: "Met de jongens die nu thuiszit­ten, hadden we nog heel erg mooie dingen kunnen doen in Europa"

 2. Genk-doelman Vandevoordt krijgt grote verjaardagskaart
  Play
  Racing Genk

  Gen­k-doel­man Vande­voordt krijgt grote verjaar­dags­kaart