BELGA
Volledig scherm
© BELGA
2
EINDE
2
 • Noa Lang 49'
 • Bas Dost 89'
 • Lukas Nmecha 64'
 • Jacob Bruun Larsen 86'

Titel Club Brugge ten vroegste pas op speeldag 3: blauw-zwart in extremis via Dost langszij zwierig Anderlecht

Jupiler Pro LeagueGeen winnaar op Jan Breydel. Club Brugge en Anderlecht hielden elkaar op 2-2 bij het begin van hun Champions’ Play-offs. Jacob Bruun Larsen leek RSCA met een knappe vrijschop de zege te bezorgen, maar Bas Dost schonk Club nog een punt. Blauw-zwart kan volgende week de titel nog niet pakken.

70 reacties

 • bob jansens

  3 dagen geleden
  bij gelijke stand, geeft de eindpositie in de reguliere competitie de doorslag. Hierdoor kan Club ook kampioen worden door nog 5x gelijk te spelen... om kampioen te spelen moet Genk 9 ptn (op 15) meer halen dan Club; A'lect en Antw moeten 10 ptn (op 15) meer halan dan Club. Club is dus altijd kampioen als ze nog 6 ptn halen... (zelfs als een van de andere ploegen nog 15 op 15 haalt)
 • Erwin Van Roy

  3 dagen geleden
  Volgende week Genk winnen van Brugge zou mooi zijn. En Anderlecht van Antwerp. En dan moet Brugge tegen Antwerp met knikkende knieën spelen. En dan kan er nog veel gebeuren.
 • Gaston Foubert

  3 dagen geleden
  @roger decuyper, Carcela kreeg geel maar moest er af voor tweede gele kaart.
 • Danny Buyse

  3 dagen geleden
  Volgende week terug met Mata en Kossounou in de verdediging.
 • Maxime Vanmaercke

  4 dagen geleden
  Waar zijn die criticasters van Anderlecht? Het scheelde niet veel of Brugge was weer de pineut. Graaf dus nooit een put voor een ander.
 1. Wie Europe Play-offs wint, speelt voorrondes Conference League: het UEFA-gedrocht dat alleen aantrekkelijk is door centen
  PREMIUM
  Belgisch voetbal
  9

  Wie Europe Play-offs wint, speelt voorrondes Conference League: het UE­FA-ge­drocht dat alleen aantrekke­lijk is door centen

  Terwijl de top vier met de aandacht gaat lopen, staat in de Europe Play-offs het laatste Europese ticket op het spel. De winnaar gaat naar de tweede voorronde van de Conference League, het nieuwe UEFA-gedrocht dat alleen aantrekkelijk is door de centen. KV Mechelen zou tegen de B-ploeg van Liverpool kunnen spelen. Voor Gent of Standard wacht Torpedo Zhodino.
 2. "Een mauve dankjewel": Anderlecht na Genkse bekerwinst zeker van Europees voetbal en daar is eigenaar Marc Coucke heel tevreden om
  Belgisch voetbal
  24

  "Een mauve dankjewel": Anderlecht na Genkse bekerwinst zeker van Europees voetbal en daar is eigenaar Marc Coucke heel tevreden om

  Racing Genk heeft de Beker van België gewonnen en daar zijn alle ploegen uit de Champions’ play-offs blij mee. Want dankzij de overwinning van de Limburgers zijn alle teams bij de eerste vier - in casu Club, Genk, Anderlecht en Antwerp - nu zeker van Europees voetbal, net als de winnaar van de Europe play-offs (Oostende, AA Gent, Standard of KV Mechelen). Marc Coucke feliciteerde de winnaars namens Anderlecht: “Een mauve dankjewel.”
 1. Campenaerts bij Giro-voorstelling: "Etappezege vooral mogelijk in ontsnapping"
  Play

  Campe­naerts bij Gi­ro-voorstel­ling: "Etappezege vooral mogelijk in ontsnap­ping"

 2. Merlier wil zich in de kijker rijden in de Giro: "Ritwinst is het doel"
  Play

  Merlier wil zich in de kijker rijden in de Giro: "Ritwinst is het doel"