BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Tiental fans Standard dringt door tot in bureau Duchâtelet, Sclessin beklad met graffiti

Roland Duchâtelet blijft de wind van voren krijgen als voorzitter van Standard. Vandaag werd een bijzonder algemene vergadering belegd, voor een vijftigtal 'fans' het sein om Duchâtelet op te wachten. Een tiental aanwezigen slaagde er zelfs in om het kantoor van de zakenman binnen te dringen. "Met dank aan de postbode", klonk het bij de misnoegde aanhang, die voorts enkele gevels bekladde met weinig vleiende slogans. "Roland was een koffietje aan het drinken toen hij ons zag binnenkomen. Hij was bijzonder verrast."

 1. Supportersfederaties trekken ten strijde tegen Standard-topman Duchâtelet

  Supporters­fe­de­ra­ties trekken ten strijde tegen Standard-top­man Duchâtelet

  De Luikse supportersfederaties zijn niet te spreken over de beslissing van Standard-voorzitter en tevens clubeigenaar Roland Duchâtelet om coach Mircea Rednic op eigen houtje buiten te werken. Daarnaast is er ook onvrede over de 20 miljoen euro aan dividenden die Duchâtelet uitkeerde. "We aanvaarden het niet dat hij onze club kapotmaakt en willen daarom iedereen mobiliseren om hem te laten opstappen als hoofdaandeelhouder", klonk het in een mededeling.
 2. Duchâtelet: "Transfer Batshuayi onbespreekbaar"
  Update

  Duchâtelet: "Transfer Batshuayi onbespreek­baar"

  Na de vervanging van Mircea Rednic door de onbekende Guy Luzon dreigde Standard zijn jonge topspits Batshuayi te zien vertrekken naar Anderlecht, maar voorzitter Duchâtelet stelt de fans gerust. De landskampioen heeft concrete interesse betoond en zou al contact opgenomen met de Rouches. Duchâtelet heeft al meteen laten weten dat Batshuayi niet naar Anderlecht zal vertrekken. Een transfer is voor hem onbespreekbaar. De spits zou van plan geweest zijn om bij Standard te blijven op voorwaarde dat Mircea Rednic ook volgend seizoen trainer was gebleven. Volgens Duchâtelet heeft Batshuayi gewoon gezegd dat hij Rednic een goede trainer vond. Bijkomend element is dat Michy's broer Aaron al bij Anderlecht speelt.
 1. Remco Evenepoel heeft "gezonde spanning" voor Giro-start: "Voel me goed en fris, maar ben vooral heel blij om er weer bij te zijn"
  Play

  Remco Evenepoel heeft "gezonde spanning" voor Gi­ro-start: "Voel me goed en fris, maar ben vooral heel blij om er weer bij te zijn"

 2. Campenaerts bij Giro-voorstelling: "Etappezege vooral mogelijk in ontsnapping"
  Play

  Campe­naerts bij Gi­ro-voorstel­ling: "Etappezege vooral mogelijk in ontsnap­ping"