Photo News
Volledig scherm
© Photo News
Club Brugge CLU
0
EINDE
0
Union USG

Sterk Union is morele winnaar na gelijkspel op Jan Breydel, Mazzu: “Zonder Mignolet winnen we vandaag”

Jupiler Pro LeagueEen drawtje zowaar, de topper tussen Club Brugge en Union heeft een muis gebaard. Een zwak Club kwam niet tot scoren. Union zocht wel, maar vond niet. De competitieleider is wel de morele winnaar en behoudt negen punten voorsprong in het klassement.

84 reacties

 • Paul Van den Bruel

  4 maanden geleden
  Ik vind UNION niet de morele winnaar van de match. Als men geen enkele goal kan maken uit zoveel doelkansen dan vind ik de morele winnaar Simon Mignolet. Maar dat wil niet zeggen dat ik de overwinning aan Union niet gunde. Go Bruges.
 • freddy de keyzer

  4 maanden geleden
  Union is met verve de beste ploeg van het land ! Daarover valt niet langer te redetwisten !
 • hugo van der speeten

  4 maanden geleden
  40 miljoen tegen 2 miljoen dat zegt genoeg over de spelers van Brugge
 • Steven Van Achter

  4 maanden geleden
  Zonder mignolet. Ja een ploeg heeft een keeper die er voor iets staat. En vorige speeldag zonder de hulp van de scheidsrechter en var speel je ook maar gelijk.
 • KAREL DE BONTRIDDER

  4 maanden geleden
  Heb match zelf niet gezien maar volgens samenvatting heeft het tot het uur geduurd voor Club iets echt gevaarlijks deed (kopbal Vanaken)... Het was eerder een samenvatting over de uitblinker Mignolet die de enige akoliet was die het Brugse punt in de wacht sleepte...
 1. Niet Club Brugge (56,2%) of Union (43,5%) kampioen, wel... Anderlecht (0,3%): volgens dit scenario is dat mogelijk
  Champions' Play-Offs
  19

  Niet Club Brugge (56,2%) of Union (43,5%) kampioen, wel... Anderlecht (0,3%): volgens dit scenario is dat mogelijk

  Advantage Club Brugge. Halfweg de Champions’ Play-Offs is Club Brugge over Union in de stand gesprongen en ook de statistieken geven momenteel het voordeel aan Club. Kansberekening van de hand van professor Jean-Pierre Ottoy van de Universiteit Gent en zaakvoerder van Statter, leert dat blauw-zwart 56,2% kans maakt om straks kampioen te spelen. Voor Union is dat 43,5%. En er is zowaar ook nog een scenario waarin Anderlecht de titel kan pakken.
 2. Stel je voor dat dit opnieuw gebeurt: 25 jaar geleden lag Club ook in pole voor titel, maar ging het mis... op de Bosuil
  Play
  Jupiler Pro League
  16

  Stel je voor dat dit opnieuw gebeurt: 25 jaar geleden lag Club ook in pole voor titel, maar ging het mis... op de Bosuil

  Club Brugge ligt met nog twee speeldagen te gaan in poleposition voor een derde titel op rij, maar toch rekenen ze zich bij blauw-zwart best nog niet rijk. Dat leert ook een terugblik op de titelontknoping in het seizoen 1996-1997. Toen stonden de Bruggelingen bij het ingaan van de voorlaatste speeldag ook op kop, maar ging de titel uiteindelijk naar Lierse SK - het Union van toen, zeg maar. En waar ging het verkeerd? Juist ja: op verplaatsing bij Antwerp, waar met 2-1 werd verloren. En laat de Bosuil ook net de bestemming zijn van Hans Vanaken & co...
 1. Union reageert op Verhaeghe: “Blij met onze tweede plaats in Premier League”, zegt Mazzu - Bormans: “Tweede kleinste budget”
  Jupiler Pro League
  34

  Union reageert op Verhaeghe: “Blij met onze tweede plaats in Premier League”, zegt Mazzu - Bormans: “Tweede kleinste budget”

  Met een kwinkslag reageerde Felice Mazzu op de stoute uitspraak van Bart Verhaeghe. De Club-voorzitter had tijdens de Brugse titelviering gezegd dat zij niet tegen Union kampen, maar wel tegen Brighton, “een club veel rijker dan wij”. Mazzu: “Dan ben ik blij met onze tweede plaats in de Premier League.” Ook Philippe Bormans, de CEO van Union, reageerde: “Wij zijn een sportief project, geen financieel project.”