Seck moet bij Bondsparket getuigen na vermeend racisme tegen Standard: “Een schande, de refs steunen me niet...”

Jupiler Pro LeagueVijf goals, drie rode en tien gele kaarten. Antwerp-Standard (2-3) had veel weg van een straatgevecht in Deurne Noord. Dat na het incident tussen Seck en Amallah ook in de catacomben geen einde kende. Seck, nadat hij verhaal was gaan halen in de kleedkamer van de Rouches: “Het is een schande. De scheidsrechters steunen me gewoonweg niet. Het is racisme.” Engels: “Seck wil niet zeggen wat Amallah zei, maar hij zit te wenen als een klein kind... zo’n beest.” Amallah lachte de beschuldigingen weg. “Ik denk dat er genoeg kleuren en origines in mijn ploeg zitten.” Seck moet nu bij het Bondsparket getuigen over wat er juist gebeurd is.

39 reacties

 • R.j.l. D.

  5 maanden geleden
  dit is een klucht. Engels stond in de buurt van Amallah en die moet zeker gehoord hebben wat die laatste zei. En Engels kennende, die had zeker tegen de ref ingelicht als het erover was. Als Antwerp én Seck hiermee wegkomen, is het duidelijk dat Vlaamse ploegen worden bevoordeeld. En al zeker als je ziet dat een figuur als Verstraete elke match wegkomt zonder kaart of amper geel, gisteren gaf hij 2 kopstoten aan Pavlovic, terwijl de lijnrechter in zijn buurt stond. match is afgefloten, klaar
 • Philippe Huon

  5 maanden geleden
  Preventief beide ploegen enkele matchen schorsen, net zoals Beerschot.
 • Ninneke Langa

  5 maanden geleden
  De reactie van Seck was erover hij heeft zijn ploeg daarmee in de steek gelaten hij heeft zich niet als een echte prof gedragen .
 • Geens Rik

  5 maanden geleden
  Als Seck hiermee weg komt door gewoonweg met racisme te schermen is het hek van de dam. Maar gaat KBVB wel durven optreden en weer niet gewoon struisvogel tactiek toepassen? Seck en enkel Seck moet hier een voorbeeld straf krijgen. Gelukkig waren er geen Standaard supporters aanwezig of hij had voor een veldslag gezorgd. Alle respect voor Visser.
 • Dirk Keizer

  5 maanden geleden
  Wie het spreekt hier de waarheid. Niemand heeft iets gehoord. Noch de scheids noch Engels. Wie moeten we dan geloven!
 1. Union krijgt forfaitzege na gestaakte match tegen Beerschot: “Er is met de ketting van een kettingzaag gegooid”
  Play
  Belgisch voetbal
  91

  Union krijgt forfaitze­ge na gestaakte match tegen Beerschot: “Er is met de ketting van een ketting­zaag ge­gooid”

  Union mag zich drie punten rijker rekenen. De Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal deed gisteren uitspraak na de gestaakte match van zondag. Zoals verwacht legt het Beerschot een forfaitnederlaag op. Hiermee wordt de vordering van het Bondsparket gevolgd. Union start zo met drie punten voorsprong op Club aan de play-offs. De zitting bracht ook heel wat opvallende details aan het licht, zo zou er met de ketting van een kettingzaag zijn gegooid richting politie en Unionfans, maar ook met muntstukken, bakstenen, flessen en aanstekers.