Erik Lambrechts.
Volledig scherm
Erik Lambrechts. © Photo News

Scheidsrechters trainen mee bij clubs: “Om elkaars leefwereld beter te begrijpen”

Jupiler Pro LeagueMeetrainen, een partijtje fluiten en samen lunchen. Erik Lambrechts kreeg bij Antwerp de primeur in een project van het Referee Department om alle 1A-refs eens een clubtraining te laten bijwonen. “Om elkaars leefwereld beter te begrijpen.” 

14 reacties

 • Carol Vander Cruyssen

  2 jaar geleden
  Peter Debrouwer, dat was toch in Brugge dat een voorzitter van een bepaalde club tijdens de rust de scheidsrechters een bezoekje bracht? Als ik mij niet vergis, bestaan daar zelfs beelden van
 • Gorissen Marcel

  2 jaar geleden
  Laat ze allemaal meedoen met Brugge, dan spelen ze zeker kampioen. Krijgen nu al het voordeel van de twijfels door sommige scheidsrechters.
 • René Mattyns

  2 jaar geleden
  Scheidsrechters die nooit voetbal hebben gespeeld? Dat is zoals tegenwoordig alles achter een laptop ontwerpen en eens op de werf blijkt er veel niet te kloppen.Een rond punt op 5 meter van een verkeerslicht en 30 meter verder ook nog eentje.
 • Theo Collewaert

  2 jaar geleden
  Als dit weer een uitvinding is van De Bleeckere, amai dan ! De scheidsrechters hebben al een bepaalde reputatie en die gaat men nu nog wat meer versterken met dit initiatief. Ze zouden beter werken aan hun communicatie en aan hun openheid bij hun genomen beslissingen, zeker ook diegenen die de VAR bevolken, dat zou hun heel wat meer opleveren als deze nonsens.
 • Luciano van As

  2 jaar geleden
  Dit zou niet mogen, arbiters moeten zo ver mogelijk van de clubs weg blijven !
 1. Stel je voor dat dit opnieuw gebeurt: 25 jaar geleden lag Club ook in pole voor titel, maar ging het mis... op de Bosuil
  Play
  Jupiler Pro League
  16

  Stel je voor dat dit opnieuw gebeurt: 25 jaar geleden lag Club ook in pole voor titel, maar ging het mis... op de Bosuil

  Club Brugge ligt met nog twee speeldagen te gaan in poleposition voor een derde titel op rij, maar toch rekenen ze zich bij blauw-zwart best nog niet rijk. Dat leert ook een terugblik op de titelontknoping in het seizoen 1996-1997. Toen stonden de Bruggelingen bij het ingaan van de voorlaatste speeldag ook op kop, maar ging de titel uiteindelijk naar Lierse SK - het Union van toen, zeg maar. En waar ging het verkeerd? Juist ja: op verplaatsing bij Antwerp, waar met 2-1 werd verloren. En laat de Bosuil ook net de bestemming zijn van Hans Vanaken & co...
 2. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 1. Kompany viert met vader Pierre en krijgt “iets drinkbaars” voor verjaardag, Vanhaezebrouck: “Proficiat, Anderlecht”
  Play
  Jupiler Pro League
  15

  Kompany viert met vader Pierre en krijgt “iets drinkbaars” voor verjaardag, Vanhaeze­brou­ck: “Proficiat, Anderlecht”

  Groot was de opluchting bij Anderlecht. Van een leien dakje ging het niet in het Guldensporenstadion (2-3), wel parkeerde paars-wit zich in de top vier. Ten koste van AA Gent. Vanhaezebrouck, na de 5-0 tegen OHL: “Volkomen terecht. Zij waren constanter dan ons. Proficiat, Anderlecht.” Kompany, die snel na de match zijn vader Pierre in de tribunes opzocht en gefêteerd werd in de kleedkamer voor zijn 36ste verjaardag, loofde de mentale weerbaarheid van zijn elftal. “Ik ben toch meer tevreden dan opgelucht.”