De overtreding van De Ridder (links) en die van Vanaken (rechts).
Volledig scherm
De overtreding van De Ridder (links) en die van Vanaken (rechts). © Eleven

Referee Department verwachtte rode kaart voor Steve De Ridder: “Hij raakt De Ketelaere op de enkel, met de studs en met een gestrekt been”

Jupiler Pro LeagueEen gelijkaardige fout van STVV-middenvelder Steve De Ridder op Club Brugge-speler Charles De Ketelaere als diegene waarvoor Hans Vanaken een rode kaart kreeg, werd gisteren slechts met geel bestraft. Ten onrechte kwam de VAR niet tussen, zo oordeelt het Referee Department van de Belgisch voetbalbond.

46 reacties

 • ERIC SELS

  2 maanden geleden
  Het was niet de intentie wordt er altijd gezeverd door de 'specialisten'. Zulke fouten zouden altijd met rood moeten bestraft worden, dan is er geen discussie meer mogelijk. De strafmaat kan men na het zien van de beelden bepalen, dan heeft men tijd genoeg om alles te 'analyseren'.
 • rik cappelle

  2 maanden geleden
  Waar blijven de reacties nu van Allard en Foubert en Deploige en Teirlynck nu ?
 • Georges Vande Velde

  2 maanden geleden
  Allemaal goed en wel Mr. DeBleeckere maar wat koop je daarvoor ? De revieuwcommisie moet dergelijke gevallen op nieuw kunnen bestraffen niet tegenstaande de ref en de VAR een ander oordeel velden ! Wat als de slachtoffers een voet of beenbreuk hadden opgelopen ? Als de ref en de VAR hun werk niet naar behoren doen moet in dergelijke gevallen ALTIJD bestraffing achteraf mogelijk zijn ! Ze zullen ( refs en var) het zo wel afleren !!
 • Ricci Latte

  2 maanden geleden
  Als Vanaken 3 speeldagen schorsing krijgt dan is dit er zeker 5 waard, De Ridder ging nog eens extra op zijn slachtoffer zijn been staan.
 • Werner Gielis

  2 maanden geleden
  dus 2 weken schorsing en na beroep nog maar 1 week, want De Ridder uit na de kaart geen beledigingen aan de scheids en zijn collega's
 1. Boonen in HLN Sportcast over voorbereiding Van Aert: “Je kunt op stage diep gaan, maar die typische piekjes in wedstrijden vallen moeilijk te simuleren”
  Play
  HLN Sportcast

  Boonen in HLN Sportcast over voorberei­ding Van Aert: “Je kunt op stage diep gaan, maar die typische piekjes in wedstrij­den vallen moeilijk te simuleren”

  5 maart
 2. Mignolet: "Ik raak de bal met de hand, ja. Maar de goal van Standard komt er ook na buitenspel"

  Mignolet: "Ik raak de bal met de hand, ja. Maar de goal van Standard komt er ook na buitenspel"