Anderlecht-Waasland Beveren... geen penalty gefloten nadat Frey bal op de bovenarm kreeg
Volledig scherm
Anderlecht-Waasland Beveren... geen penalty gefloten nadat Frey bal op de bovenarm kreeg © Eleven Sports

Referee Department: “Anderlecht had strafschop moeten krijgen tegen Waasland-Beveren”

Jupiler Pro LeagueRSC Anderlecht had in de thuiswedstrijd tegen Waasland-Beveren meteen na de rust een strafschop moeten krijgen voor handspel. De videoref greep onterecht niet in, zo meldde het Referee Department in zijn wekelijkse beoordeling van de scheidsrechters.

12 reacties

 • Marc Piessens

  1 jaar geleden
  Zullen we in het vervolg dan maar best iedere match een maand stilleggen tot de VAR er eindelijk uit is, en dan weer verder sjotten waar we gebleven waren?
 • Nick Mees

  1 jaar geleden
  Ach, zet daar toch gewoon elke match Nicolas Laforge. Dan zal ze nooit discussie zijn.
 • Pol Dhaenens

  1 jaar geleden
  Niet alleen tegen Waasland Beveren werd RSCA een strafschop onthouden, ook tegen o.a. Zulte Waregem en OHL. Tegen Kortrijk en KVO kregen ze een ingebeelde strafschop tegen. Joannes Roderigas, zeg me eens zwart op wit in welke matchen andere teams een penalty hadden moeten krijgen. Voor mij is het al lang duidelijk dat RSCA play-off 1 niet mag en zal halen. Het gaat niet alleen over geweigerde strafschoppen maar ook over het straffeloos (lees zonder kaart) maken van fouten op RSCA-spelers.
 • john Roderigas

  1 jaar geleden
  vele andere teams hadden een penalty tegen anderlecht moeten krijgen in voorgaande matchen, en hier horen we het verhaal van een ref die daar geen woord over rept, maar hier dus duidelijk de voorkeur van refs voor anderlecht laat blijken.
 • Nadia Vanderseypen

  1 jaar geleden
  Vijgen na Pasen, als 7 scheidsrechters of waarnemers geen objectieve vaststelling meer kunnen doen dan is er een probleem!
 1. Antwerp-CEO Jaecques die minutenlang staat te bellen en Kompany die dochtertje van beste vriend knuffelt: wat u niet zag na Anderlecht-Antwerp
  Play
  Jupiler Pro League
  5

  Ant­werp-CEO Jaecques die minuten­lang staat te bellen en Kompany die dochtertje van beste vriend knuffelt: wat u niet zag na Anderlecht-Ant­werp

  Anderlecht deed vanmiddag gouden zaken door Antwerp te kloppen (2-1). Na afloop dan ook niks dan lachende gezichten bij paars-wit, terwijl de stemming bij de bezoekers logischerwijze een pak minder uitgelaten was. Opvallend ook: Antwerp-CEO Sven Jaecques die minutenlang stond te bellen op het veld - zodat niemand hem kon horen. Niet de zaken van Vincent Kompany natuurlijk, die ook nog de tijd vond om het dochtertje van beste vriend Rodryse Munienge een dikke knuffel te geven.