BELGA
Volledig scherm
© BELGA
KV Oostende KVO
0
EINDE
4
KRC Genk GNK
 • Ike Ugbo Goal 6'
 • Junya Ito Goal 12'
 • Daniel Muñoz Goal 35'
 • Patrik Hrošovský Goal 78'

RC Genk heeft geen kind aan futloos KV Oostende, dat blij mag zijn dat het 'maar' met 0-4 de boot in gaat

Jupiler Pro LeagueRacing Genk duikt de winterstop in als ‘leider’ van de rechterkolom, maar met uitzicht op play-off 1. Het overspoelde een vrijwel levenloos KV Oostende en vergat de cijfers hoger op te drijven dan 0-4. Enig minpunt: Thorstvedt slikte in de slotfase nog rood. Aan Storck om de Limburgers tijdens de winterstage klaar te stomen voor een eindsprint die al dan niet in de top vier eindigt.

5 reacties

 • eric debanne

  9 maanden geleden
  Helaas geen excuus KVO verdiende niet beter ...maar zonder thuispubliek is er toch groot verschil om te spelen helaas...🙄 Altijd een voordeel voor de bezoekende ploeg ...👎
 • Mieke Ponet

  9 maanden geleden
  Indien Storck nog een half jaar kan werken met deze mannen is Racing terug in de top 3, Thorstvedt terecht rood van de ref maar dan ook bij Gueye die twee maal ingaat op Daniel en niet eens een kaart krijgt omdat hij de onschuldige speelt.
 • Christiaan GOETHALS

  9 maanden geleden
  Pressing voetbal is goed voor één seizoen, daarna is de citroen uitgeperst. Zo was dat ook met Kessler, weet je nog?
 • Ward Berden

  9 maanden geleden
  Wat een gepruts van Genk bij de afwerking! Had bij de rust al 6-0 kunnen staan.
 • Kjell Van daele

  9 maanden geleden
  Veel thuisploegen zullen niet winnen, geen publiek geen voetbal, want is competitievervalsing, voor sommige ploegen zal het goed uitvallen maar toch
 1. Zien onze eerste en tweede klasse er straks zo uit? En is dat voor de voetbalfan wel duidelijk? Het 14-18-plan uitgelegd
  Jupiler Pro League
  3

  Zien onze eerste en tweede klasse er straks zo uit? En is dat voor de voetbalfan wel duidelijk? Het 14-18-plan uitgelegd

  Het ziet eruit als een kluwen waarin een kat haar jongen niet terugvindt, het voorstel voor een nieuwe competitie dat vanaf het seizoen 2024-2025 ingang moet vinden. Met nog steeds play-offs, maar dan zonder halvering van de punten. Met twee tot vier promovendi. Met een spanningsboog die tot de laatste speeldag strak staat, zo lijkt het wel. Als het nummer 14 uit de reguliere competitie, kan je nog Europees voetbal spelen, maar als zevende kan je nog degraderen. Zoals je als het nummer tien uit tweede klasse, nog kans hebt op promotie via knock-out play-offs.
 2. “In Porto nog de regisseur, in Luik slenterend. Hans Vanaken maakte een zondagswandeling, zonder drive”
  PREMIUM
  Jupiler Pro League
  28

  “In Porto nog de regisseur, in Luik slenterend. Hans Vanaken maakte een zondagswan­de­ling, zonder drive”

  Dé uitslag van afgelopen voetbalweekend was natuurlijk de 3-0-zege van Standard tegen Club Brugge en daar heeft ook Marc Degryse wel wat over te zeggen. “Je wil niet te veel van dit soort katertjes oplopen na een Europese triomf”, klinkt het bij onze huisanalist, die scherp was voor Vanaken maar wel met lof zwaaide naar Standard en coach Ronny Deila.
 1. Union reageert op Verhaeghe: “Blij met onze tweede plaats in Premier League”, zegt Mazzu - Bormans: “Tweede kleinste budget”
  Jupiler Pro League
  34

  Union reageert op Verhaeghe: “Blij met onze tweede plaats in Premier League”, zegt Mazzu - Bormans: “Tweede kleinste budget”

  Met een kwinkslag reageerde Felice Mazzu op de stoute uitspraak van Bart Verhaeghe. De Club-voorzitter had tijdens de Brugse titelviering gezegd dat zij niet tegen Union kampen, maar wel tegen Brighton, “een club veel rijker dan wij”. Mazzu: “Dan ben ik blij met onze tweede plaats in de Premier League.” Ook Philippe Bormans, de CEO van Union, reageerde: “Wij zijn een sportief project, geen financieel project.”