De Pro League vergadert vandaag onder leiding van voorzitter Peter Croonen.
Volledig scherm
De Pro League vergadert vandaag onder leiding van voorzitter Peter Croonen. © Photo News

Pro League hakt knoop door: uitstel matchen door Covid in play-offs niet meer mogelijk, met uitzondering van barrageduel promotie/degradatie

Jupiler Pro LeagueDe Algemene Vergadering van de Pro League heeft beslist dat profclubs vanaf de start van de play-offs geen uitstel meer kunnen vragen na zeven positieve coronagevallen binnen de A-kern. Alleen het barrageduel tussen de tweedelaatste van 1A en het nummer twee van 1B geniet een uitzondering op de regel.

8 reacties

 • Pol Dhaenens

  1 maand geleden
  Natuurlijk mogen geen matchen meer worden uitgesteld. De club met de grootste kern wordt zo weer in de watten gelegd en beschermd. Ik zie hier voor de zoveelste keer de hand van Verhaeghe in die alles dirigeert.
 • mich lee

  1 maand geleden
  patrick torfs, dat idee bestata al 50 jaar, maar raakte door onenigheid nooit van de grond
 • Peter Simons

  1 maand geleden
  Wat betreft de Beloften in 1B? Als je ziet dat Club Next bijna geen punten haalt en twee keer verliest tegen Lierse Kempenzonen, een club die vorig jaar, indien de competitie een week vroeger zou geeindigd zijn, gedegradeerd zou zijn en nu ook helemaal niet mee kan in 1B want eigenlijk een middenmotor in 1e Nationale met deze kern. Tja, zou het voor de ontwikkeling van deze jonge gasten niet beter zijn om in 1e nationale hun wedstrijden te spelen?
 • ronny wenselaers

  1 maand geleden
  Men zou beter , nu alles stop leggen . Of teld een mensen leven hier niet mee ?
 • Rudi Bollaerts

  1 maand geleden
  Speel gewoon met 18 ploegen in 1A en 16 of ook 18 in 1B en schaf die play-offs af . Zulk concept is een soort vervalsing werken met halvering van de punten en ploegen die dan nog Europees spelen doen er alles aan om dan uitgeschakeld te zijn omdat de play-offs voor de deur staan . Geen enkele grotere competitie heeft dit systeem in Nederland heeft men het geprobeerd maar daar waren ze slimmer en het verdween er snel maar hier in Belgie blijft men maar aanmodderen .
 1. Persoonlijke assistent van Kompany trotseert vrieskou in korte broek en korte mouwen: “En in de zomer draagt hij een dikke jas”
  Play
  Anderlecht
  9

  Persoonlij­ke assistent van Kompany trotseert vrieskou in korte broek en korte mouwen: “En in de zomer draagt hij een dikke jas”

  Het was verschrikkelijk koud, gisteravond tijdens het bekerduel tussen Union en Anderlecht. Het kwik daalde stevig onder nul - ongeveer tot -6 - en de gure wind maakte het helemaal pijnlijk. Maar één man had er schijnbaar geen last van: Rodyse Munienge, een boezem- en jeugdvriend van Vincent Kompany en nu zijn persoonlijke assistent. “Misschien moet Van Ranst er eens een onderzoek naar doen.”
 2. Bekvechten over VAR-penalty. Brys: “De regel is er nu eenmaal” - Dury: “Ik zal goed naar je luisteren als je zo eens verliest”
  Play
  Jupiler Pro League
  28

  Bekvechten over VAR-penalty. Brys: “De regel is er nu eenmaal” - Dury: “Ik zal goed naar je luisteren als je zo eens verliest”

  OH Leuven haalde een 2-0 achterstand op en klimt voorbij Anderlecht naar de vierde plaats, Zulte Waregem ziet zijn zegereeks afgebroken. Maar daar ging het na de wedstrijd in het Regenboogstadion totaal niet over. De voor Leuven beslissende strafschop was hét gespreksonderwerp. En dan vooral de beslissing van ref Vergoote om op aangeven van de VAR de elfmeter te laten hernemen nadat Louis Bostyn de eerste poging van David Hubert had gered.
 1. Merlier: "Ik zei al de hele week dat ik voor bloemen ging zorgen"
  Play
  Wielrennen

  Merlier: "Ik zei al de hele week dat ik voor bloemen ging zorgen"

 2. Geniet hier van de twee fantastische treffers uit OHL-Antwerp
  Play

  Geniet hier van de twee fantasti­sche treffers uit OHL-Ant­werp