BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Praet kost minstens tien miljoen

Dennis Praet (20) was groots tegen Arsenal en wordt meer dan ooit nauwlettend gevolgd door een pak Europese topclubs. Die kunnen zich melden in Anderlecht, maar niet zonder een cheque van minstens 10 miljoen euro, klinkt het binnen paars-wit.

 1. Van 3-0 naar 3-3: wat een STUNT!
  Video

  Van 3-0 naar 3-3: wat een STUNT!

  4 november 2014 gaat de geschiedenisboeken van Anderlecht in als het 'mirakel van Londen'. Een sterk paars-wit kwam op het veld van topclub Arsenal vanuit een verloren positie terug en pakte een onverhoopt punt. Nochtans zag het er lange tijd niet goed uit voor de bezoekers. Na de 3-0 van Oxlade-Chamberlain, vroeg in de tweede helft, leek een afstraffing in het Emirates Stadium in de maak voor de Brusselaars. Maar dankzij twee doelpunten van Vanden Borre, randje buitenspel en vanop de stip, kwam paars-wit plots terug in de partij. De landskampioen ging op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er uiteindelijk ook via het hoofd van invaller Mitrovic. De Serviër kopte in de 90ste minuut de verdiende 3-3 tegen de netten. WAT. EEN. STUNT! Anderlecht is nu derde in zijn groep en heeft nog een kleine kans om door te stoten naar de volgende ronde.
 2. Anderlechtpanel over Praet: "Hij mag proeven van Rode Duivels"

  Anderlecht­pa­nel over Praet: "Hij mag proeven van Rode Duivels"

  Wie voelde woensdagavond niet mee met Dennis Praet? De held tegen Arsenal vroeg in de slotfase bij een 1-0-stand zijn vervanging aan, waarna de match in vijf minuten kantelde en Anderlecht met 1-2 verloor. De prestatie en wissel van Praet bieden stof tot nakaarten. Een deskundig Anderlechtpanel, met ex-coach Aimé Anthuenis en ex-spelers Gilles Van Binst en Paul Van Himst, beantwoordt vandaag in Het Laatste Nieuws onder meer de vraag of Praet een plaatsje bij de Rode Duivels verdient.
 3. Clement: “Beslissing van Engels om fout te maken was de juiste” - Priske: “Vermoeidheid speelde rol na rust”
  Play
  Jupiler Pro League
  9

  Clement: “Beslissing van Engels om fout te maken was de juiste” - Priske: “Vermoeid­heid speelde rol na rust”

  Geen winnaar in de altijd fel beladen clash tussen kampioen Club Brugge en Antwerp, dat zich graag profileert als een van dé uitdagers voor Club in de titelstrijd. In die draw kon omzeggens iedereen het vinden, al hadden beide coaches net als doelpuntenmaker Vanaken en Mignolet, die met een topsave Antwerp ultiem van de winst hield, daar zo hun redenen voor.