De twee boosdoeners: David Pollet en Danjiel Milicevic (77).
Volledig scherm
De twee boosdoeners: David Pollet en Danjiel Milicevic (77). © BELGA

Pollet & co verkopen Genk nieuwe mokerslag: 0-3!

Als het nog geen crisis was bij Racing Genk voor vandaag, dan is dat nu omstreeks 16u15 ongetwijfeld wél het geval. De troepen van Mario Been gingen in de eigen Cristal Arena met zware 0-3-cijfers onderuit tegen een uitgekookt Charleroi. David Pollet bracht de goed georganiseerde Carolo's op slag van rusten op voorsprong met een bekeken schuivertje, terwijl hij zo'n tien minuten voor tijd een strafschop mocht omzetten na een fout van Julien Gorius op Danjiel Milicevic. Nog niet goed terug afgetrapt, of daar was diezelfde Milicevic al om nog wat meer zout in de Genkse wonde te strooien. Zo blijft Genk achter met een schamele 3/21, al is dat toch voor een groot deel de verdienste van Charleroi-coach Felice Mazzu.

 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 1. Standard eist ruim anderhalf miljoen euro van OHL in zaak-Ruytinx
  Update

  Standard eist ruim anderhalf miljoen euro van OHL in zaak-Ruy­tinx

  Standard en Mehdi Carcela hebben beslist om een burgerlijke procedure in te stellen tegen Bjorn Ruytinx en Oud-Heverlee Leuven wegens "agressie met voorbedachten rade". Dat meldden de Rouches vandaag op hun website. "Wij willen een vergoeding voor de geleden schade", zo staat in het persbericht te lezen. Standard zelf noemt geen bedragen, maar OH Leuven heeft volgens Sporza intussen al een dagvaarding ontvangen en daarin staan de cijfers wel vermeld. Standard vraagt 1,4 miljoen euro voor zichzelf en 250.000 euro voor Carcela.