Emilio Ferrera als trainer van Racing Genk in 2014.
Volledig scherm
Emilio Ferrera als trainer van Racing Genk in 2014. © BELGA

Play-offs en rol van Genk-coach Emilio Ferrera in 2013-2014 verdacht? “Mogi Bayat bood luxehorloges aan om matchen te beïnvloeden”

Jupiler Pro leagueZijn de play-offs van het seizoen 2013-2014 en de daarbij horende titel van Anderlecht verdacht? Volgens de documentaire ‘Le milieu du terrain’ die vanavond wordt uitgezonden op La Une speelde Genk-coach Emilio Ferrera mogelijk een dubieuze rol. En er was makelaar Mogi Bayat, die als ‘master of puppets’ her en der luxehorloges aanbood om wedstrijden te beïnvloeden.

14 reacties

 • Frankie Albert Goethals

  2 maanden geleden
  @Ilse Verlinden, misschien moeten we eens checken waarom uw Club met 6-1 ging verliezen op Gent. Hadden ze nog iets goed te maken uit het verleden?
 • john dewit

  2 maanden geleden
  Michel Preud’Homme en Ferrera zijn 2 vrienden nu nog altijd !
 • johnny palmaers

  2 maanden geleden
  @Ilse Verlinden. Jij zegt dat Genk u toen de titel heeft gekost omdat het niets meer te winnen of te verliezen had. Ik denk evenwel dat er nog een rekening open stond. Destijds had Waterschei (gefusioneerd tot KRC Genk) ook niets meer te winnen of te verliezen toen de spelers van uw ploeg Standard hun de winstpremie afstond. De spelers van Standard gaven en die van Waterschei namen aan. Toch bleef Standard in eerste klasse omdat de "grote" Petit dat zo regelde. En Waterschei? Die degradeerden!
 • Filip Joly

  2 maanden geleden
  Voor deze lieden nog een abonnement kopen of rsz en andere politiek bedongen voordelen geven is je reinste zelfkastijding. Spelers, makelaars, managers, trainers, club leiders, referees, bonds bobo’s, iedereen verdient een verdediging, maar ook een aanklacht en desgewenst een veroordeling . Maar kan er nog gerechtigheid zijn in dit land van juridische achterpoortjes ? Wat moet dat niet zijn op champions league en uefa niveau.
 • Peter Van Engeland

  2 maanden geleden
  Is het daarom dat Michel Prue.daarna zo goed kon opschieten ( was hij niet hulptrainer of -21 jeugd trainer onder hem) werd Ferrera niet op straat gezet bij Genk na de 1st match in het volgende seizoen na een opstelling dacht een voorspeler op de rechts achter plaats
 1. HIGHLIGHTS. Raman laat ploeg in de steek, ook Antwerp en Club met billen bloot terwijl Union KVO vermorzelt en 7 punten uitloopt
  Play
  Jupiler Pro League
  1

  HIGHLIGHTS. Raman laat ploeg in de steek, ook Antwerp en Club met billen bloot terwijl Union KVO vermorzelt

  Aan spektakel geen gebrek, op de vijftiende speeldag in de Jupiler Pro League. Zo gingen zowel Club Brugge als Antwerp met de billen bloot, waarna Union de sloopkogel bovenhaalde in Oostende en zo aan de kop van de ranking al een voorsprong van zeven punten telt. Ook Anderlecht, dat het licht van Benito Raman zag uitgaan, en Racing Genk leden trouwens duur puntenverlies. De hoogtepunten van alle wedstrijden, hierboven en hieronder!