Emilio Ferrera als trainer van Racing Genk in 2014.
Volledig scherm
Emilio Ferrera als trainer van Racing Genk in 2014. © BELGA

Play-offs en rol van Genk-coach Emilio Ferrera in 2013-2014 verdacht? “Mogi Bayat bood luxehorloges aan om matchen te beïnvloeden”

Jupiler Pro leagueZijn de play-offs van het seizoen 2013-2014 en de daarbij horende titel van Anderlecht verdacht? Volgens de documentaire ‘Le milieu du terrain’ die vanavond wordt uitgezonden op La Une speelde Genk-coach Emilio Ferrera mogelijk een dubieuze rol. En er was makelaar Mogi Bayat, die als ‘master of puppets’ her en der luxehorloges aanbood om wedstrijden te beïnvloeden.

14 reacties

 • Frankie A S Goethals

  1 jaar geleden
  @Ilse Verlinden, misschien moeten we eens checken waarom uw Club met 6-1 ging verliezen op Gent. Hadden ze nog iets goed te maken uit het verleden?
 • john dewit

  1 jaar geleden
  Michel Preud’Homme en Ferrera zijn 2 vrienden nu nog altijd !
 • johnny palmaers

  1 jaar geleden
  @Ilse Verlinden. Jij zegt dat Genk u toen de titel heeft gekost omdat het niets meer te winnen of te verliezen had. Ik denk evenwel dat er nog een rekening open stond. Destijds had Waterschei (gefusioneerd tot KRC Genk) ook niets meer te winnen of te verliezen toen de spelers van uw ploeg Standard hun de winstpremie afstond. De spelers van Standard gaven en die van Waterschei namen aan. Toch bleef Standard in eerste klasse omdat de "grote" Petit dat zo regelde. En Waterschei? Die degradeerden!
 • Filip Joly

  1 jaar geleden
  Voor deze lieden nog een abonnement kopen of rsz en andere politiek bedongen voordelen geven is je reinste zelfkastijding. Spelers, makelaars, managers, trainers, club leiders, referees, bonds bobo’s, iedereen verdient een verdediging, maar ook een aanklacht en desgewenst een veroordeling . Maar kan er nog gerechtigheid zijn in dit land van juridische achterpoortjes ? Wat moet dat niet zijn op champions league en uefa niveau.
 • Peter Van Engeland

  1 jaar geleden
  Is het daarom dat Michel Prue.daarna zo goed kon opschieten ( was hij niet hulptrainer of -21 jeugd trainer onder hem) werd Ferrera niet op straat gezet bij Genk na de 1st match in het volgende seizoen na een opstelling dacht een voorspeler op de rechts achter plaats
 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. Lijdensweg met een grote L: Björn Engels is nu al bijna jaar out en comeback is nog niet meteen in zicht
  PREMIUM
  JUPILER PRO LEAGUE

  Lijdensweg met een grote L: Björn Engels is nu al bijna jaar out en comeback is nog niet meteen in zicht

  Zoek in de bekerselectie van Antwerp voor Genk eens te meer niet naar de naam van Björn Engels. De verdediger staat nu al bijna een jaar geblesseerd aan de kant en het is niet te voorspellen hoe lang dat nog zal duren: “Dit vreet aan hem.” Hoe zit het trouwens met de financiële ‘schade’ voor een speler bij zo’n langdurige afwezigheid? “Het is niet omdat je maandenlang geen matchen speelt dat je niet hebt ‘gewerkt’.”