Antwerp slikte een 4-2-nederlaag in Cyprus bij Omonia Nicosia.
Volledig scherm
PREMIUM
Antwerp slikte een 4-2-nederlaag in Cyprus bij Omonia Nicosia. © Belga

Onze chef voetbal slaakt noodkreet na desastreuze Europese avond: “Een vehikel dat in sneltreinvaart op de muur afstevent”

Jupiler Pro LeagueDe toestand van ons clubvoetbal is hopeloos en ernstig. De ontluisterende Belgische donderdagavond in Europa drukte ons nog eens met de neus op de pijnlijke feiten. Onze chef voetbal Stephan Keygnaert begraaft de Jupiler Pro League in zijn huidige vorm, kijkt kritisch naar de werking van de Belgische voetbalbond (waar een nieuwe voorzitter straks zijn intrede maakt) en de Pro League en reikt een oplossing aan die even onpopulair als economisch en sportief noodzakelijk is. “Doé iéts. Het zijn heus niet alleen de Nederlanders die met ons lachen.”

20 reacties

 • Jan Wilms

  2 maanden geleden
  Zij die roepen stop de playoffs een vraag waarom al de spelers in de JP league gevraagd worden in het buitenland dus zo slecht is de kwaliteit niet maar elke belgische ploeg moet elk jaar opnieuw bouwen en dat is de reden .PO daar was een top 5 ploeg tegen weet je en nee niet Bruhhe of Anderlecht of Gent
 • Rudy Van Santvoort

  2 maanden geleden
  Akkoord, het doel van de play-offs was om het Belgisch voetbal dichter te brengen bij de Europese top , na 10 jaar moet men toch inzien dat dit niet gelukt is ( de kloof is zelfs groter geworden )
 • Lucas Vissers

  2 maanden geleden
  Belgisch voetbal ? Wie wil hier zijn tijd of zijn geld nog insteken ?
 • Eric Bex

  2 maanden geleden
  Schaf die Play Offs toch af. Zo een onfair systeem. Voor de opkomst van de Play Offs boekten we betere resultaten in Europa dus wat is de toegevoegde waarde?
 • Marnix Malone

  2 maanden geleden
  Er is geen plan. Er zijn ook maar weinig echte voetbalacademies. Jeugd opleiden bij lager gerangschikte (lokale) ploegen zou al een eerste stap zijn - tot in de provinciale reeksen toe. En als dat niet ok is, is er nog altijd de liefhebbersbond: pintjes, ambraskes en gekneusde enkels.